Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

MONTAŽNE HIŠE

Default avatar

KRUT

Zdravo!
Zanima me, če mogoče kdo pozna firmo Gorišek - gradnja objektov iz Dolenjske oz. če ima kdo z njimi kakšne izkušnje.

hvala
lp
Default avatar

grezilo

Sem malce pebrsakal njihov spletno stran. Stena je kar v redu (napisana - Husky), a je potrebno videt kako sestavljajo in kako naredijo tesnitev. Streha je tudi kvalitetno opisana z materiali. Izvedba?? Ne vem.
Na strani, kjer imajo "Možen ogled objektov v fazi" ni primerno izdelana zatesnitev med AB plopščo in objektom; je pur pena?? Vsaj na sliki je tako; osebno je ne priporočam.
Za kaj več ali bolj konkreten komentar povprašaj same investitorje, ki že stanujejo v njihovih hišah.
http://www.gorisek-hise.com/
Default avatar

jozko

pri nas je g.gorisek postavljal monntazno hiso stene niso dobro tesnjene in steklena volna je bila skoraj povsod mokra nepriporacam lp.jozko
Default avatar

hišeyy

niso dobre tesnenja sploh ni volna je res večkat mokra jas sm delu tam in vem kaj se dogaja