Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

UGODNA NOTRANJA VRATA

Default avatar

Tjaša

Zdravo, glede na to, da smo zadovolnji z vrati, ki smo jih kupili od Mizarstvo Oblak Boštjan Žiri Povezava na spletno stransem se odločila, da jim naredim dobro reklamo. Kar je res je res, prišel je sam direktor, naredil izmero, kalkulacijo in od A-Ž naredil 6 vrat brez kakšnih dodatnih izgovarjan ali podražitev, tudi situacijo smo imeli zapleteno, ker so bile stene katastrofa. Zidarji iz pred 40 let so bili bolj kot ne precej nenatančni in seveda rešujemo te krivine z improvizacijo zakar vse pohvale vsem ki so mi pri tem pomagali. Res je, da cene niso in ne morejo biti ugodne, vendar je pomembno končnen izgled. Iz lip bleda smo zaprosili za obisk in ponudbo, plačali kavcijo, ker nam oni sploh niso mogli ugoditi pa smo jo še izgubili. Od sedaj naprej se jaz obračam na obrtnike, ker sploh niso v končni fazi veliko dražji od industrije.
Upam, da sem pri izbiri komu pomagala.
Default avatar

jaztaun

Mi smo vrata kupil v Canthusu vrata fortuna javor od Lesne, cena za ta mudel ni bla pretiran visoka, mislim da okol ene 300€ pa pol še montaža. Z montažo pa zelo zadovln, saj smo hotl da bi fotr to zmontiru, pa smo raj rekl naj to mojstr nardi.
Default avatar

linci

Mi smo vrata kupili na brezovci en majhen salon firma a2mont, prodajajo pa montirajo pa grauthof vrata, majo spletno stran povezava do strani , drugače smo dal po komadu 350€ kolekcija češnja pa so res kvalitetna vrata, no če bi se pa zmišljeval pa cena lahko zelo naraste :)
Default avatar

nelika22

Jaz sem jih kupila v podjetju Canthus na Vodnikovi v Ljubljani, izdeluje jih pa Lesna vrata iz Prevalj.
Še posebej pa sem bila zadovoljna z montažo, ker smo pri starših imeli od enega drugega proizvajalca ikjer je bila montaža čista polomija, kar pa je pri vratih tudi najbolj pomembno, ker ti vrata za 500 eur. ne pomagajo čistto nič, če montaža ni dobra.
Default avatar

katjušaizgora

Mi imamo vrata od njih http://www.markelj.com/ napram drugim ponudnikom je cena ok, vrata so kvalitetna...monterji so se precej potrudili.
Default avatar

milkas

Mi smo naročili Lesnina vrata v Ljubljani pri podjetju Canthus, vrata in podboje iz Cpl, cena, kvaliteta in montaža res korektna ter ugodna. G. Janez (monter) je dober mojster in nam končno tudi vrata funkcionirajo kot morejo, kar se tiče naleganja kril na podboje in zapiranja, piko v nulo.priporočam.
Default avatar

konjak

Živjo,

Julija 2017 sem naročil vrata pri:
INVADO Slovenija
INVADO d.o.o.
Koroška cesta 53d
4000 Kranj

Plačal 1500 EUR za 4 vrata. Dobavni rok cca 60 dni... Po pretečenih 2 mesecih nobenga glasu od nikoder. Na klice se niso odzivali, dokler mi ni ujezilo in sem zaporedno klical na vse njihove telefonske cca 15 klicev da nekoga dobiš. Za montažo so me ''nategovali'' do 15 nov.2017. In rezultat: pride monterček Igor (on je mojster - montira sam...), cel dan sva mu s fotram pomagala... In rezultat: krivo zmontirane kljuke ( odgovor:''kaj pa si izbral kljuke, ki niso za te brata?'' JAAA?, KAJ SI JIH TI PRODAL?), ena vrata povešena (drajsajo po podnu), invalid je zlomil eno letvico... No kljub potrjeni reklamaciji cca. 3 tedne po montaži, sedaj 15 februarja 2018 še nobene rešitve. Da jih dobiš na telefon moraš klicat vsaj 10x zapored in vedno samo obljube.

NE PRIPOROČAM!!!!