Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Pri katerem podjetu kupiti pvc okna..?

Default avatar

seljo

No pri naši hiši je prišel čas da zamenjamo stara lesena okna z novimi PVC okni. Problem nastane pri tem katero podjetje izbrati. Doma sem iz okolice Kranja zato bi mi najbolj odgovoarjalo če bi bilo podjetje iz tega okoliša predvsem zaradi reklamacij (ki jih upam nebo...)
Podjetij je ogromno a v oči sta mi padla predvsem AJM in Satler ( podružnica peltronic d.o.o). Hočem da je zamenjava narejena korektno brez slamparije itd....
Verjamem da je že veliko od vas menjalo okna in me sedaj zanima katerega bi mi priporočali.
Že vnaprej se vam zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam.
Lp Andrej
Default avatar

jožek

Mi smo vzeli okna Finstral- Pa co Jesenice.
Zunaj ALU,temno rjave, notri bele. Krasno- to zimo smo jih dobro preizkusili- malo dražja, ampak vse OK. Zaposleni in montaža pa na profesionalni ravni-zanesljivi, točni in zelo korektni
Tudi mi smo okolica Kranja
Default avatar

Zima1

Mi imamo s Simerjem dobre izkušnje. Resda je prišlo tudi do pomot oz. se je kaj spremenilo, a vedno korektni, prijazni. Kupili smo pa okna, žaluzije, komarnike...
Default avatar

kllr

secom....
Default avatar

carica marica

Satler - NE

Arkont - DA.
To je sicer Gornja Radgona, ampak delajo po vsej Sloveniji, tako da
ni problem niti v primeru reklamacij

Internorm - dvakrat DA, ampak cena je pa visoka.
Default avatar

Lucija72

Mi smo zamenjali le dva okna in sicer od nekega obrtnika iz Orehka, seveda bo predhodnem priporočilu znancev. Imena se trenutno ne spomnim. On je prišel k nam, da nam je vse zmeril, moram reči, da mi je odgovarjal.Ko pa je prišel čas montaže in vzidave, pa se je vse zakompliciralo. Namesto njega kot glavnega, sta prišla dva obupna monterja. In ko je bilo vse že zmontirano, sem ugotovila, da so narobe namontirali "tisto za rulete dol ali gor potegnit", seveda so jih montirali na narobno stvar. Na zunanji strani mi niso naredili in zaključili tako kot smo se dogovorili. Skratka obup. Monterji so se sklicevali na knaufarja, knaufar na monterja.Sedaj smo nekako uspeli napako popraviti, vendar so me popolnoma razočarali.

Itak me pa vedno jezi to, da ko pride obrtnik, pride sam, ko pa se začnejo dela, pa pošlje neke pripravnike ali nevešče ljudi. Tako se mi je zgodilo tudi pri vodovodni inštalaciji. Sedaj zahtevam, da pride "glavni".

Lp
Default avatar

Lojzi

Toplo priporočam Dornik okna
Default avatar

sbon

Pri nas se je Satler čisto obnesel.
Default avatar

seljo

Sedaj sem dobil cca 15 okvirnih predračunov. Cene nihajo od 2500e do 4000e za 4 okna in 2x balkonska vrata. Po pogovoru z več ljudmi mi je večina svetovala peltronic to je podrružnica od satlerja, baje so dobri...problem je ker čisto za vsakega se najdejo pozitivi in negativi...hvala vam za nasvete.
lp
Default avatar

za seljo

Ali je vaša cena z demontažo, montažo... ali pa je to samo cena oken?
Default avatar

seljo

vse cene so z demontažo, montažo, žaluzijami, granitno notranjo polico in zaprtje luknje s knavfom ki nastane pri odstranitvi kasete v kateri os sedaj stare rulete.
Default avatar

anja01

TERMOGLAS. STROKOVNI IN POŠTENI, DA O CENI NE GOVORIM. IMAJO LASTNO PROIZVODNJO STEKLA. RES PRIPOROČAM
Default avatar

Zupo

Satler daleč najboljši če vse vzamemo v obzir.
Ravno Arkont pa ponuja favš profile po isti ceni kot so Aluplastovi...
Si se kar dobro odločil za Peltronic :)
Default avatar

LidijaK

Mi smo pa bili zadovoljni z Aluplast PVC iz Kranja. Prišli in pomerili, dobavili in zmontirali v dogovorjenem času in kvalitetno. Prav tako so opravili vsa potrebna dela okrog obdelave špalet in zapore prostora nad roletami.
Priporočam :)
Default avatar

seljo

Odločili smo se za salter...predvsem zato ker so ze 3je znanci vzeli okna pri njih in bili zadovoljni. Včeraj so prišli izmerit zadeve in je vse izpadlo zelo profesionalno! Zanimivo mi je tudi to da so edini kolikor mi je znano da jim lahko plačaš šele po opravljeni storitvi.
Večina ima nekakko takole 100% plačilo vnaprej 3% popusta, druga varianta pa 60% vnaprej in 40% ko dobijo material oz okna.. kar je seveda smešno ker v vsakem primeru plačaš 100%...Vam bom poročal kako so se obnesli:)
Default avatar

anja01

Mi smo pri Termoglasu tudi plačali šele po montaži celoten znesek, ki pa je bil bistveno nižji od ostalih ponudnikov. Res jih priporočam.
Default avatar

remo

Pozna kdo Remoplast? Kakšne so izkušnje?

Hvala.
Default avatar

Rokk

Kar se mojega mnenja tiče, v današnjem času, je slaba okna zelo težko najti. mnogo bolj pomembna je montaža.


lp
Default avatar

peterko

Iz kje pa je ta firma pvc Markus?