Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Pri katerem podjetu kupiti pvc okna..?

Default avatar

majkeljanuar

mineral je napisal/a:
majkeljanuar je napisal/a:
no, mi pa Vranešič. Priporočam, ker so okna res top. Delajo v Nemčijo in so taka kot jih plačaš. Če rečejo, da ne slišič prometa, ga zihr ne
Majkeljanuar a to so tele http://www.okna-vranesic.si/?
Ker drugih pod tem imenom ne najdem
Zdravo,

ja to je to podjetje.
Default avatar

mihaakk

pozdravljeni. mi smo menjali okna po celi hiši in smo bili zelo zadovooljni z izvedbo kot okni.
vzeli smo 6 komorne profile 3x tesnenje 80mm okvir. Moram rečt da smo izdelali kar nekaj ponudb ampak najceneje smo takšno kvaliteto okenj dobili v dupleku in sicer v trgovini KEMDI.. okna uvažajo čakalna doba je bila nekje med 2-3 tedne. res smo bili zadovolni saj smo jih doboli dosti ceneje kot kakšen AJM in podobni, in še vgradnja je bila profesionalna. jih toplo priporočam če hočete počeni in odlična okna. Lp www.kemdi.si
http://www.bolha.com/gradnja/gradnja-os ... 72977.html
Default avatar

mihaak

pozdravljeni. mi smo menjali okna po celi hiši in smo bili zelo zadovooljni z izvedbo kot okni.
vzeli smo 6 komorne profile 3x tesnenje 80mm okvir. Moram rečt da smo izdelali kar nekaj ponudb ampak najceneje smo takšno kvaliteto okenj dobili v dupleku in sicer v trgovini KEMDI.. okna uvažajo čakalna doba je bila nekje med 2-3 tedne. res smo bili zadovolni saj smo jih doboli dosti ceneje kot kakšen AJM in podobni, in še vgradnja je bila profesionalna. jih toplo priporočam če hočete počeni in odlična okna. Lp www.kemdi.si
http://www.bolha.com/gradnja/gradnja-os ... 72977.html
Default avatar

jellyfishenator

Pozdravljeni!
Zanima me, ali ima kdo izkušnje z podjetjem Dom-streha d.o.o. iz Šentjurja?
Namreč, prenavljamo hišo in so nam poslali ponudbo za okna, ki je kakšnih 25 procentov nižja kot ostali (AJM, MIK, Arcont, Secom, Tiptop, Haas). Predvsem me zanima montaža pa servis in reklamacije.
Hvala.
Default avatar

Inu

Mi smo letos poleti menjali komplet okna v stanovanju (vse skupaj 13 oken in ena balkonska vrata). Za okna in montažo smo najeli podjetje Izzi Radeče d.o.o., cena je na koncu znesla 4200€. Vsekakor ODSVETUJEM to podjetje... montaža oken je bila katastrofalna (odprtina med škatlami za rolete, krivo pritrjene škatle za rolete, napačne okenseke police - ki so jih po enem mesecu klicarjenja le zamenjali, ampak so nove postavili postrani... in še bi lahko naštevala napake). Ko smo želeli reklamirati montažo, je bil odgovor preprosto "Gospa to se pa ne da poštimat, taku je..." in zdaj lahko to šlamparijo samo gledam nadaljnih 10+ let.
Default avatar

vajngero

Vsekako ne pri podjetju ecovind iz Krškega
Default avatar

pvc okna

Kaj pa Termoglas Boštanj, ima kdo kaka priporočila????
Default avatar

Mladen Jović

Totalno razocaran s tem podjetjem...preko njih sem najprej narocal okna, kjer je vse potekalo ok...potem pri narocilu notranjih vrat pa katastrofa, tale njihov direktor se na mail ne odziva ze 2meseca, zdej pa ne vem kaksne so to zajebancije, sam da je tolk neresno podjetje se je treba pa ze fajn potrudt.

Lp
Default avatar

Okna Muric - OKENČEK

7-komorni profil, 3 tesnila, 90 +20 mm, steklo 4/16/4/16/4 u=0,6wm2K
Dolenjska cesta 129
1000 Ljubljana
Default avatar

AlenkaTomori

Pri vsakem dobavitelju oken je izjemno pomemben faktor montaža. Ni vedno vse v ceni oz. najcenejši ni vedno najboljši.
Zatorej preverite boniteto, reference, več njih in ne samo eno. Na koncu po montaži, z vsemi popravili, slabo voljo in podobno, je lahko zadeva dražja od prve najdražje ponudbe - to si pa res nihče ne želi.
********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98
Default avatar

Tara3

seljo je napisal/a:
No pri naši hiši je prišel čas da zamenjamo stara lesena okna z novimi PVC okni. Problem nastane pri tem katero podjetje izbrati. Doma sem iz okolice Kranja zato bi mi najbolj odgovoarjalo če bi bilo podjetje iz tega okoliša predvsem zaradi reklamacij (ki jih upam nebo...)
Podjetij je ogromno a v oči sta mi padla predvsem AJM in Satler ( podružnica peltronic d.o.o). Hočem da je zamenjava narejena korektno brez slamparije itd....
Verjamem da je že veliko od vas menjalo okna in me sedaj zanima katerega bi mi priporočali.
Že vnaprej se vam zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam.
Lp Andrej


Najbrž ste okna in monterja že izbrali, če pa niste, priporočam podjetje Vranešič. Res da so iz okolice Črnomlja, če se ne motim, vendar montirajo po celi Sloveniji. Prijazni, cenovno dostopni in zanesljivi. Sva z možem imela kar nekaj predračunov od različnih monterjev, pa so bili pri Vranešiču najbolj ugodni. Je pa res, da do nas so imeli bližje, kot bi imeli do vas, tako da je tu še vprašanje poti, a se vseeno splača vprašati in preveriti ter primerjati. Srečno.
Default avatar

bučka30

VSI pozabljate eno.. podjetje gor ali dol.. pomembni so profili !!
Trenutno smo tudi mi za menjavo. Med prvimi ponudbami smo dobili profile Inoutic Prestige, so iz Nemčije.

Recimo Rehau je nemški (veliko let delali z njimi) in je zelo dober nasplošno. Je pa tudi pri njih odvisno kateri profil vzamete. Zelo dober je tudi Schuco.

Protivlomnost je odvisna od okovja, tu profil nima veze. Recimo Winkhouse je odličen, dober je tudi Roto in Maco.

Pri ponudbi primerjate profil:
- zvočna izolativnost (dvoslojno ali troslojno steklo - 4/16/4 ali pa 8/16/4/16/4.. z različnimi debelinami stekel dosežemo boljšo zvočno izolativnost + plin v medstekelnem prostoru)
- propustnost za vodo v nalivu (pod pritiskom).. za Vipavsko dolino naj bi bila zahteva vsaj A750..., drugje so zahteve manjše..
Toplotna izolativnost: Uf (frame) okvirja, Ug(stekla), Uw (okna).. Skupek je torej okvit + steklo = okno

Ni vse v ceni, je pa nasplošno da za malo denarja ne pričakujte kvalitete!!
Slabo okno torej slab profil se vam bo povesil in bodo nastale špranje in okno bo izgubilo svoj pomen. Stavbno pohištvo se menja le nekajkrat v življenu in vzemite si čas za to da pregledate KAKOVOST in ne ceno!