Forum: Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

stroški gradnje hiše

Odgovori Nova tema
Default avatar jana.pavlovic 5 Nov 2016 09:02

Pozdravljeni. Bi lahko dobila prosim kaj vec informacij o vasi hisi?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar patyve 10 Jul 2017 15:04

Hisca, prosim za kontakt na [email protected]. Odločila sva se za gradnjo in vsaka info bo zelo dobrodošla. Lp, Patricija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar majammaja 22 Dec 2017 13:09

Prikaži citathisca je napisal/a:
Najina hiša- do sedaj s streho vred: in papirji 70 000 EUR, od tega parcela 25 000 (1000 m2), okrog 5000 papiri z arhitektom v red (no ja, imamo nekaj poznanih). Se pravi 240 m2 hiše (bruto) oziroma okrog 200 NETO, je prišlo do sedaj 40 000 EUR, pa še treba je bilo izravnat in prekopat cel hrib... Kritina je Creaton in tu še ni oken not.

Bom rekla tako - imam sicer očeta zidarja, ampak moje parcele še od daleč videl ni, sploh ne ve kje je. Imam vso žlahto zaposleno v gradbenih firmah, sama delam pa čist v drugem sektorju. Edino moj recimo da dela na sorodnem področju, ampak čist vsi do sedaj ki so delali, v bistvu nihče ni bil kakšen kolega ali znanec, to so delali obrtniki. Hočem rečt, čist noben nama ni zrihtal čisto nič!!! Vse sama - vse sva se sama pogajala, iskala delavce. Vsi ko bi lahko pomagali, so se samo nekaj hvalili in nič od tega.

Najvel sva privarčevala, ne boste verjeli, na ta način - pred nama je gradil še en najin kolega in marsikateri nasvet je prav prišel. Je pa pozidano, vsi pravijo, profesionalno.Popolnoma ravno in brez napak.

Zidala sva v Savinjski - aja, edina sreča, ki je bila res sreča, je bila pa s poceni parcelo, ki sva jo tudi sama našla in pa da je v tem kraju bil smešno nizek komunalc :)))

Če koga zanimajo številke ali priporočila kakih obrnikov - mi lahko pusti kontakt, pa mu jih posredujem ali dam kak nasvet - trenutno od temeljev do vključno z vgradnjo oken. Npr. trenutno smo delali streho :)) Barva, ki smo jo gor dali je bila najcenejša v trgovini 500 EUR, midva sva jo dobila za 120 EUR... In takih stvari je še kar nekaj. Povprečno sva pri vsaki stvari privarčevala 30% pa tudi kje veliko več. Materiale sva dala kar se da dobre, nisva šparala na železu v plati in temeljih.

Edino, kar pa ne prišparaš pri tem :)) ŽIVCI :))
Živijo, mi lahko kaj kontaktov pošljete na zsebno sporočilo?
Hvala,

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MIHA 1973 30 Dec 2017 08:41

Najhuje kar lahko danes dobiš je da te tudi obrtniki-nateguj...jo.Na koncu pa še ni tako narejno kot bi moralo.
Tako da obvezen pogled obrtnika na stop neplačniki (videt kako podjetje posluje),ne da je že vmes zaprl firmo in ustvaril novo.Podjetja ki so odprta leto,dve,tri z sumljivim prometom-verjemite so delač od tega da jih najameš.zjutraj je prodajal banane in jabolka,popoldne pa ji bil majstor
Vidim pri sosedu-začeli so januarja 2017 (delat inštalacije), sedaj JE DECEMBER delal bodo pa šele tlake...Njemu ter ženi so živci že na psu,pa šele dober se je začel.
Tako da dragi ljudje bodite pozorni koga najamete za delat.Obvezno pogodba (kdaj se začne-kdaj konča) v primeru netočnosti -obrtniku odbijaš penale.Pa ne da reče na začetku stalo bo 3000,00 potem pa stane 6000,00 eur
SREČNO 2018

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar grezilo 31 Dec 2017 18:41

Zdravo, naj zaželim veselo 2018 leto.
Je kar res, kar si napisal, MIHA 1973, a poglej datum objav.
Leto stari posti -:)).

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh