Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Kuhinja

Default avatar

Petra2000

Živjo,

Kupujeva novo kuhinjo in seveda prečesala sem marsikaterega mizarja in salone kuhinj, cene so takšne in drugače, na koncu sva se navdušila za Pobles v Cerknici in prišla na ceno 7.500 eur (približno 6m kuhinje) samo leseni del brez aparatov. Zanima me tisti ki imate novo kuhinjo koliko ste odšteli zanjo? Mogoče sprašujem zato da dobim neko zadoščenje da pa tudi ostali odštejejo tako veliko denarja za kuhinjo...

Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Petra
Default avatar

mojca9000

Novo kuhinjo imava naročeno pride oktobra.Naročila sma jo v Lesnini Mina gorenje češnja,vanili kombinacija.3,5x1,5m živima v bloku.Leseni del kuhinje 3900eurov je bila sedaj 30% ceneje,trije stroji vgradni pomivalni,hladilnik in pečiča+steklokeramična plošča na senzor 1600evrov.

LP Mojca
Default avatar

hali

Mi smo dali za cca 8m (spodnjih elementov), vitrino ( 120 cm), ki gleda proti jedilnici), in 2+kotni zgornja elementa cca 6800€.
LP,Hali

**************************
http://hali.moj-album.com/
Default avatar

FUŠARwannabe

Saj to ni normalno, kakšne cene. Sem gledal zadnjič mizarja, ko je delal - če si kakorkoli natančen, si vzameš čas, nabaviš potrebno orodje, natančno izmeriš in si vse zapišeš, pa lahko vse sam narediš :) Potem pa še pri prijateljih malo pofušaš, da za orodje not prineseš :D
Default avatar

ktmv

cca 9 m spodnjih elementov 4.000 € Ikea
Default avatar

LIMONA5

mARLESOVA KUHINJA kombinirana ,vanili bordo rdeča,4m leseni del malo manj kot 4.oooeur.
Default avatar

šecjen

cca 6 m spodnjih elementov, 1,2 m otoka, viseča omarica, korito, 1,7 visoka omara, pol metra visečih polic in napa po predračunu približno 3500, verjetno bo pa 5000.
Default avatar

Maja12345

...Svea, model Neža. Cca. 6 m leseni del cca 3000 €. Je pa res, da je prisoten konkreten popust. Sama sem vztrajala pri Svei, ker se za nakup kuhinje ne odločaš vsak dan. Izkušnje - mama jo ima 8 let in je še vedno kot nova, veliko kolegov pravi enako - po vseh letih še vedno v odličnem stanju....Lp
Default avatar

Petra2000

Hmmm, malo čudno se mi zdi, bom pa rekla drugače, je kakšna kuhinja tud narejena točno po merah in z vsemi malenkostmi, v bistvu čisto unikatna? Ker v najinem primeru nikjer nisva prišla pod 6.000€ samo za leseni del...
Default avatar

metulka

Glej, če rabita res nekaj posebnega in čisto nestandardnih mer, če imata denar in če bosta dobila tisto, kar vama je všeč, potem nimata kaj gruntat. Čeprav glede na mere bi rekla, da ne more biti ravno neka umetnost najti elemente zanjo.
Meni so to nepredstavljive vsote, skupaj z belo tehniko prideš počasi že skoraj na 10 jurjev - za to, da potem po možnosti kuhaš dvakrat na teden?

Menda še vedno drži razmišljanje, da kuhinjo pač kupuješ enkrat na 30 let ali kako že, ampak resnično ne vem, v čem točno je keč, da mora biti tipi topi in res vrhunska, kavč je pa lahko za 200 evrov. Jaz kuham vsak dan v poceni serijski kuhinji in smo siti :)
Default avatar

Mali

Vse lepo in prav ampak tle govorite kar v tri dni. 6.000 eur za kuhinjo (leseni del je kar dost) Me pa zanima če veš iz česa so narejena vrata, kakšna so vodila, imajo vrata blažilce itd.

Lp
Default avatar

Petra2000

Je meni drugače čist jasno ja, da je 6.000€ velik za kuhinjo in nimava denarja za stran metat v nasprotnem primeru ne bi nič spraševala na forumu in kuhinjo bi že imela. Ampak že vse trgovine v okolici Lj smo dali skozi, pa mi ni jasno kje lahko kupiš kuhinjo za 3.000€ (sedaj tudi v Ikei ne več, pa tudi narejene so bog pomagaj).

Drugače pa tudi drugi niso napisali kaj nudi njihova kuhinja, ta ki je nama všeč, je iveral, kombirirana z orehom (furnir)in utrapasa, ima blažilce, odlična vodila, na eni strani pult širok 80 cm, dve viseči omarci, 1,2 m pa visoke omare 1,8m.
Default avatar

metulka

Ne poznam lastnika Ikeine kuhinje, ki ne bi bil zadovoljen z njo, kakovost je na ravni (vključno s tihimi vodili za predale in neslišnim zapiranjem omaric), vse reklamacije rešujejo tip top, ni težav s sestavljanjem. Mislim, da tukaj govoriš preveč na pamet.
Jo ravno kupujem za izredno smotano razporejeno in majhno kuhinjo, edina stvar, ki jo bom morala posebej naročit, je pult.

Glede cene pa bi v Ikei z najdražjo možno varianto za 6 metrov odštela tam cirka 2500 evrov (najdražji tipski sestav v dolžini 280 cm z eno visoko omaro 60 cm pride 1.099 evrov - fronte v kombinaciji jesenovega furnirja in masivnega jesena).
Default avatar

Mali

Nisem hotel nikogar nič napadat. Je pa trapasto spraševat kakšna se vam zdi cena 6000 eur če ne vemo kakšne elemente vsebuje kuhinja.
Lahko imaš v tekočem metru 2 predalnika 60 + 40 cm, ki staneta (govorim na pamet) 900 EUR
Lahko pa imaš eno omarico širine 100 z vrati, ki pride 200 eur.
Že na metru je razlika velika se ti ne zdi
Default avatar

vlka kuhna

No, mene pa je Ikeina kuhinja stala ok. 6000 evrov za leseni del, skupaj s stroji pa čez 9000.
Če si seveda s tem podatkom lahko kaj pomagaš, razen, da boš potolažena, da ima še kdo tako "drago" kuhinjo.
Ampak vsi izračuni v naših trgovinah so se začeli pri 7500, nadaljevali pri 9000 do 12000. Samo za leseni del.
Še danes ne vem, kako majhne in borno opremljene morajo biti kuhinjice za 2 tisočaka.
Je pa pri nas kuhinja srce doma, kuha se durh, zato mora biti udobna, velika in dobro opremljena.
Default avatar

x.

Petra2000,

midva sva v Poblesu naročila komplet opremo (razen garderobnih omar), se pravi kuhinjo, spalnico, dnevno + kopalnico.
Še vso belo tehniko sva kupila pri njih.
Že res, da bi kje drugje dobila ceneje, vendar pa materiali, izdelava in seveda kvaliteta + profesionalnost odtehtajo nekaj, kar gledaš vsak dan in s čimer boš živel še ene 30 let.

Priporočam!!!
Default avatar

jožek

Kupili kuhinjo DAN KUCHEN- zelo zadovoljni, solidna cena in točno tako kot smo se domenili.
LP
Default avatar

nobilia

Pozna kdo Nobilia kuhijne? Ste zadovoljni?
Default avatar

slovenkai14

DAN KUCHEN-krasna v vseh pogledih in cena zelo,zelo solidna
Default avatar

gupika

Kupila DanKuchen, po naročilu, izrisana po mojih zamislih in načrtih, ker nimam standardnih mer (mansarda). 6m pulta, posebej visoka omara (namenjena za shrambo), tri viseče omarice, šank - 4.500 eur, v Rutarju, ki ga fejst kritizirajo. Ampak pr men je vse tako kot je treba, dostavljeno v roku, zmontirano bp.
Men se je tud zdelo velik, sam tko pač je, hvala bogu si lahko privoščim, če si ne bi mogla, bi pa šla v Dipo-ta in kupila za 2000 eur vse komplet z aparati.