Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Kuhinja

Default avatar

valenska

Nobilia, podezelski stil, kupljena pred nekaj meseci:
Dolzina kuhinje 3,60 m, cena za lesene dele 4.500 EUR.

Seveda pa dolzina ne pove, cena je v veliki meri odvisna od vrste elementov:ceno zvisujejo predali, stklena vrata, pilastri........

Sem pa zadovoljna z njo.
Default avatar

hehehe

Punce, prav danes sem bila v Kiki v Avstriji. Čudovite kuhinje, res za dol pasti, sestavi 2,3x2,7 m vključno z aparati (pomivalec, kuh. plošča - steklokeramična, pečica, hladilnik, napa) od 1800 - 3000 eur. Za 3000 € je bil poleg tudi posebej mini zmrzovalnik (3 predali - vradni).

Upam, da je kuha v tako dragih kuhinjah, kot jih tukaj navajate resnično toliko boljša in okusnejša. Jaz - midva ne dava za kuhinjo takih denarjev, ker stvari se da skuhati tudi v mali kuhinji dobro + ostane več dnarcev za stvari, ki se dajo v pisker :)
Default avatar

BREDA

Zanima me, ali ima kdo izkušnje s kuhinjami proizvajalca POLOLES s Koroške? Kupujem jo sama in si ne morem privoščiti prav drage, prodajalec v Harvey Normanu jo zelo hvali, vsi predali v predalnikih ima vodila in okovje Blum ter mehko zapiranje. Mene pa zanima vaše mnenje.
Default avatar

Metamed

Prenovila sem kuhinjo nekaj let nazaj, cena na tekoči meter je bila dražja od vaše napisane. zelo pomembno je da pogledate koliko vodil imate, saj so ta najdražja. jaz imam veliko predalov in je bil zato tudi strošek višji,... vaša napisana cena se mi zdi ok za kvaliteto, kuhinje so za dolgo :)