Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

sušilni stroj-se splača popraviti?

Default avatar

Matte

Ja, bom probal še 1x- čeprav ne vem če ga lahko še kako drugače obrnem. Hvala za enkrat...
Default avatar

Matte

Ojla. Evo stroj sem razstavil in ugotovil da je filc uničen zato sem ponovno kupil novega in ga pričel natikati. Ni možnosti, da bi ga kakor koli drugače moral natakniti kot sem to počel že prej (Glej sliko 1). Moti me spet to, da ne paše čisto v nulo ampak je za nekaj mm prevelik, zato je na vrhu (pri lučki) malo nabrano (slika 2). Misliš da je to o.k.?
Priponke
63792_slika 2.jpg (969.76 KiB)
63791_slika 1.jpg (650.97 KiB)
Default avatar

cveto

to zgleda ok.
tist višek ne sme bit problem,k se potem itak boben not usidra.
Default avatar

Matte

Ja res je, ni problem, ker se poravna. hvala za hiter odziv, grem zdaj nazaj sestavljat...
Default avatar

Matte

Evo sušilc spet deluje. Treba je biti pozoren na to, da se filc lepo poravna čez gumo, da guma ne pride v stik z bobnom, mislim da je to bila moja težava pri zadnji menjavi.
Zdaj moram rešit le še tesnenje pri vratih, saj mi para kar "lepo" uhaja skozi. Tesnilo vrat sem že zamenjal ampak očitno je potrebno zamenjati še tesnilo zračnega filtra na vratih...
Hvala za pomoč.
Default avatar

cveto

gorenjevi stroji vsi po malem pzdijo okol vrat!
zamenjaj pa bo bolje.(stroj mora bit lepo poglihan da ni stegnje po diagonali)
Default avatar

R.Vlado

Pozdravljeni,
Tudi sam bi se rad lotil zamenjave filca, ker nam sušilec maže perilo. Vendar ga ne znam razstaviti. Ali imate mogoče kje kakšna navodila, kako priti do obroča s filcem. Že vnaprej hvala!
Vlado
Default avatar

cveto

stroj y obeh strani slečt.potem pa odstranit se spredaj.
Default avatar

igormaj

Jaz imam dva sušilca od Candyja, ki ne vem kako jih popravit, na servis se ne splača, ker sta že kar v letih. Prvi prekine sušenje po cca 10-15 minutah in kaže kot da je rezervoar poln, razen na hladnem programu spelje program do konca. Vse sem očistil, razdrl na prafaktorje, zamenjal presostat, pa nobene spremembe. V trgovini z deli so mi rekli, da če crkne elektronika, potem sploh ne bi delalo nič. Kaj bi še lahko bilo ? Pri drugem pa ne vklaplja grelca. Grelec je sicer izpraven ???
Default avatar

Syd

Pozdravljen Cveto.
A mi lahko poveš kaj bi bilo narobe s sušilnim strojem gorenje.
Najprej je močno zasmrdelo in se zakadilo (preveč naloženo).
Zdaj pa ne zažene polnega stroja ampak mora bitimalo perila.Včasih zalaufa dam ,včasih pa noče in mu moram z roko pomagati.Kaj bi to bilo?
Ali zagonski kondenzator ali elektromotor.
Hvala za odgovor.
Default avatar

cveto

kond. 8 ali 10 mikrofarad
Default avatar

Syd

Cveto ful ti hvala zamenju sem kondenzator 8mF in zdej spet dela kot nov.
Default avatar

Janez23

G. Cveto,

ker vidim da ste ekspert imam vprasanje za sušilc D7664N s toplotno črpalko, pri menjavi jermena ali se odpre prvi ali zadnji del? Vsekakor oba stranska.
Dva meseca po granciji in 7 po kompletnem servisu na Gorenju se je snel jermen pri tem pa je 2-3 milimetra na enem delu pobralo in navilo na motor tako, da je sedaj ožji. Uspel sem ga namestiti nazaj vendar je vprašanje časa kolk bo zdržal.
Hvala in lp Janez
Default avatar

cveto

po vsej verjetnosti spredaj,,, je kar nerodno ker je motor fiksen...
se je stroju kaj podaljšala garancija glede na servise v garanciji?
vprašanje zakaj se je snel?lahko da je kaj iz centra ali pa ima luft če je bil nerodno vkup dan.(sem videl že vse sorte ,,,,
( v stroje s t. črpalko se ne spuščam ker so redki ki so to sposobni urihtat)
lp,A