Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

hiša LUMAR

Default avatar

SamoJev

tole sem šele zdaj videl... tudi naju je najbolj mikal Lumar.
iUporabnik in ana2006, kako se je končala vajina zgodba? je bilo potem vse ok? kaj pa ostali? še kakšna izkušnja z Lumarjem?
Default avatar

Nika Tatjana

Dragi forumovci!

Mi smo tudi "Lumarjevi". Stanujemo v "njihovi " hiši že 4,5 let. Joj, zdaj sem se zalotila, kako čas hitro mineva. Ja, tista Nika (oranžno siva) je naš dom.
Kaj naj rečem?
Upam, da smo se zahvalili Lumarjevim fantom in puncam.. Ker smo z njihovo pomočjo realizirali naše sanje.
In s ponosom povemo, da imamo Lumarjevo hišo. Ljudje, ki so prihajali k nam na obiske, so bili enostavno navdušeni nad našo hiško. Zunaj majhna, znotraj pa veeelika... Veliko steklenih površin jo najbrž optično poveča in jo zlije z naravo..
Včasih se mi zdi, da živim v raju... Bivanje v njej je prijetno. Udobno. Enostavno.
Bi danes kaj spremenila? Bi. Še več steklenih površin. Takrat sem se jih bala. Ker so mi mi moji doma rekli, da bomo kot v akvariju.. Ja in pa "dodala" bi rekuperacijo..

Predvsem pa "štejejo" ljudje. Firma so ljudje. In vesela sem, da sem vas spoznala ne samo po "službeni" plati, marveč tudi osebno. Kot ljudi.
Hvala gospod Marko, da ste me "prenašali" ,sprejemali na "obisk" ... Hvala gospod Robi, da ste me še po končani gradnji obiskali in povprašali, kako smo zadovoljni...
In nenazadnje, še vedno ste za nas, vaše "stranke" tukaj...Tudi danes

In če se bom še kdaj v življenju odločila za hišo, potem bo to z vami.
In obljubim, da bom manj komplicirala.. Manj spraševala, manj "gnjavila"...

Želim vam še veliko lepih hiš in zadovoljnih ljudi, ki bodo v "vaših" hišah sanjali lepe sanje...
Z največjim veseljem še vedno redno pogledam vašo spletno stran in uživam v pogledu na nove, sodobne hiše... Lepe so...

Madonca, ena mi je še posebej všeč...
Default avatar

marinkica 55

Mogoče so bili včasih dobri,pa so zdaj močno padli na kvaliteti.V Petrovčah so dve leti nazaj končali hišo,pa investitor zdaj ne more živeti noter.Dvignilo je parkete,toplotna črpalka nikoli ni prav delala,ogromno napak,Skratka hiša ki jo je Lumar postavil v Mirosanu je velika sramota za Lumar.Pa ko jo obsije sonce,je fasada nikakva,zelo slabo nanesen zaključni sloj.MARLES IN OSTALI SO SVETLOBNA LETA PRED LUMARJEM!PA DOBRO JE EDEN TU GOR NAPISAL,DA SO PRAVI MOJSTRI ZA NATEG!
Default avatar

Miha Liboje

Meni pa ni bilo jasno zakaj ta hiša ni vseljena.Da meni naredijo tako svinjarijo jih postrelim in grem v zapor.Od zunaj vidim le fasado in je cela šekasta.Stara hiša,ki je prej tam gor stala je bila lepša od te šekaste.
Default avatar

SamoJev

sem vmes imel druge obveznosti in sem dal gradnjo malo na stran. zdaj pa spet tukaj vidim-takšne težave?!
kje ste še ostali lastniki lumarja? kaj zadovoljen(na) je samo eden? pa ostali? sem hotu do jeseni nekaj dogovrt z njimi, zdaj tudi mene ne mika več. ampak izkušnjebi želel slišat. od lastnikov. kaj pa marles? so boljši? ali kateri tretji?
Default avatar

juan

Zanima me kateri parket je boljši tilo ali alpod?
Hvala.
Default avatar

grezilo

juan,
sliko 7 in 8 sem imel priliko videt na delu/živo.
Tudi Alpod je v redu.
Kateri parket boš polagal je odvisno od ................. veliko dejavnikov.

Predvsem položi pozornost na izvajalca/polagalcu in podlagi/estrihu. Lahko kupiš vrhunski parket, pa ..................

LP
Default avatar

222ana

Nikoli vec ne bi izbrala Lumar Tudi nam so obljubili na kljuc in do predaje zaracunali dodatnih 15000 evr za tisto kar je bilo v pogodbi.
Default avatar

kaj naj rečem

222ana je napisal/a:
Nikoli vec ne bi izbrala Lumar Tudi nam so obljubili na kljuc in do predaje zaracunali dodatnih 15000 evr za tisto kar je bilo v pogodbi.
Če je bilo v pogodbi, lahko 100X računajo, pa vam računa ni potrebno plačat.
Default avatar

bigi7

Pozdravljeni,

Sam živim že dve leti v hiši Lumar.
Pred podpisom pogodbe obljubljajo vsemogočno kvaliteto njihovih hiš. Potem vedno ni tako.
Po enem letu mi je spuščal sifon pralnega stroja vgrajen v steno hiše. Zalilo je strop hiše.
Napako so odpravili( v kolikor se je dalo).
Najbolj me je razjezilo da so obsodili mene, da sem uničil sifon z pritrjevanjem priključka cevi pralnega stroja!!! Priključek PA je puščal v steni.

Za govoriti so pa res pravi DOHTARJI, DOCENTI, PROFESORJI...

LP