Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

CVETO - PRALNI STROJ - PROSIM ZA POMOČ

Default avatar

Frenk

Upam, da boste tole prebrali. V preteklosti sem opazil, da pomagate v zvezi s pralnimi stroji. Imam namreč težavo, ki je ne znam rešiti, očitno je nekaj šlo pri pralnem stroju.

Lepo prosim za pomoč.
Default avatar

cveto

Napišite za kaj gre!
Default avatar

Frenk

Po vaših navodilih sem pogledal krtačke, stroj je gorenje WA1331S, star dobrih 9 let. Krtačke gledajo iz plastičnega ohišja cca. pol cm. A ima sploh smisel te menjati, ker je vprašanje potem za ležaje? Ne vem, kako je tudi z amortizerji, ker stroj "hodi" - se ga ne da nikakor naštimat, da bi med delovanjem stal na mestu.
Default avatar

Frenk

[quote Frenk]Po vaših navodilih sem pogledal krtačke, stroj je gorenje WA1331S, star dobrih 9 let. Krtačke gledajo iz plastičnega ohišja cca. pol cm. A ima sploh smisel te menjati, ker je vprašanje potem za ležaje? Ne vem, kako je tudi z amortizerji, ker stroj "hodi" - se ga ne da nikakor naštimat, da bi med delovanjem stal na mestu.[/quote]

Aja, pozabil sem povedat: stroj ne obrača bobna.
Default avatar

Odgovor

Ko se je naš stroj tako obnašal, so bili amortizerji.
Default avatar

kalgon

Da pralni stroj bo dlje živel dodaj kalgon:))))))))))
(nisem se mogu upret)
Default avatar

cveto

Sem Vam pisal na e mail!
Default avatar

viki

a,lahko še jaz eno vprašanje. Na perilu mi pušča pike. Rjave. Tam, kjer se oblačilo drži bobna, ostanejo odtisi tistih luknjic. In tako je na eni rjuhi več skupinic pik. Zgleda grdo. In pa stroj pri centrifugiranju skače tako, da se premakne tudi za pol metra. Kaj bi bilo to?
Default avatar

Odgovor

Čas za nov stroj, verjemi.
Default avatar

cveto

Stroj na kadi nekje pri spoju rjavi in pušča rjo!
Stroj skače zaradi dotrajanih amortizerjev - vzmeti!
Verjetno je gorenje, a ne?
Napiši koliko je star, oznako,...
Default avatar

viki

Ja, stroj je gorenjev,WA 1341 S, super silent. Super ni več, silent pa še manj:)). Pa se to da popravit ali naj res razmišljam o novem? Star je enih 7-8 let.
Default avatar

cveto

Hm! Tole me je malce zmedlo!Možno da je v bobnu kakšen tujek(sponka, nosilec modrca) ki dela rjo!- to se da odstranit!
ležaje na bobnu se da zamenjat!(material sicer ni drag)!
Kmalu se bo pokazal motor!(obraba ščetk, ležaji)! Včasih pa motor enostavno pregori!
Default avatar

majniška b

cveto, jaz imam tudi vprašanje...
včeraj se mi je pokvaril pr. stroj. mislim, da je šel programator. stroj je pralno- sušilni, znamke Indesit. zanima me, koliko stane menjava programatorja...približno. se bolj splača zamenjati stroj?
hvala za odgovor (tudi drugim, ne le cvetotu)
;-)
Default avatar

cveto

Indesit WD 125 T?
Indesit WD 105 T?
Ali imate ringlšpil na programatorju?
Lahko da je zamašen odtok, in stroj ne more odtočit vode, in je v nekem momentu izgubljen in se išče?
Ali sam od sebe toči vodo in jo hkrati meče ven?
Lahko pa da je kaj v zvezi s ploščo za upravljanje?
Od kje ste?
Default avatar

o, še jaz

o, cveto, še jaz...

Imam pralno sušilni candy alise 101, ki ne obrača več bobna - ko je poln. Če je stroj prazen, boben obrača....kaj mu je?
Default avatar

cveto

Motor kaput!
Default avatar

boa

Cveto!

Imam Gorenjev pralni stroj, star kakšnih 14 let - bi morala pogledat v papirje.

Dela sicer brezhibno, vendar na programu za belo perilo včasih že takoj na začetku, enostavno ne natoči vode in programator ne zalaufa programa. Takrat belo perilo pač perem na programu za pisano - na 60°. To se je do sedaj zgodilo trikrat v enem letu.

Glede na to, da je to čisto edina "napaka", ki se pojavlja ne vem, ali se mi splača menjati programator, ali naj potrpim in počakam, da stroj dokončno crkne?
Default avatar

cveto

Lahko da sploh ni programator. Poizkusi malce bolj na silo zapret vrata.
Če pa že je programator pa ne vem če ima smisel menjati.
Default avatar

o, še jaz

Še enkrat.... je motor ziher drag, a?
Se sploh splača razmišljat o popravilu?
Star je recimo 7 let...je pa Candy alise 106...
Hvala!