Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

CVETO - PRALNI STROJ - PROSIM ZA POMOČ

Default avatar

Minani

Pozdrav,
Pralbi stroj Beko se med pranjem sam ustavi in utripa lučka. Tako je potrebno stisniti spet start, da pere dalje. Med ciklkm pranja je treba to ponoviti kar nekaj krat. Kaj bi lahko biko narobe?
Default avatar

cveto

beko pet let garancija?
ja lahko da ne izvrze vod pa se ustavi
Default avatar

soncnica3

Pozdravljeni,

imamo pralni stroj Bosch star cca 10let. Težava je pri pranju na 90°:po prvem pranju izpusti vodo, nato se ustavi.
Tezava se samo pojavi pri polnem stroju.Ce na istem programu vklopimo prazen stroj se bo ta izvedel do konca.

Pri drugih programih ni tezav.

Hvala in lep pozdrav
Default avatar

cveto

motor urihtat pa bo.(40-80)
Default avatar

soncnica3

Hvala za odgovor. Še eno vprašanje: kaj ste imeli v mislih pod 40-80?

Lp
Default avatar

zaprašenost

Minani je napisal/a:
Pozdrav,
Pralbi stroj Beko se med pranjem sam ustavi in utripa lučka. Tako je potrebno stisniti spet start, da pere dalje. Med ciklkm pranja je treba to ponoviti kar nekaj krat. Kaj bi lahko biko narobe?
Mogoče preslab dotok vode zaradi zamašene mrežice na cevi od vode ali kaj podobnega? Pa filter preverit (ne vem, kje ga ima Beko, nekje spodaj pač).
Default avatar

alex-lj

Še jaz prosim za nasvet, če lahko sam kaj postorim, preden pokličem serviserja.

Zadnje čase nam iz pralnega stroja ob centrifugiranju redno priteče pena iz predalčka za pralno sredstvo. Vem, da bi bil razlog lahko v preveliki količini pralnega sredstva, a to verjetno ne bo držalo, saj peremo več ali manj na enak način z enakim praškom, pa prej 10 let ni bilo nobenih težav.

Že vnaprej hvala za pomoč.
Default avatar

Deni777

Pralni stroj gorenje W8424 prima preveč vode al gdo ve za kaj gre
Default avatar

cveto

počena cev hidrostat
po vsej verjetnosti je stroj se v garanciji
Default avatar

Minani

Ker je bil filter ok, je mož šel še isti dan, ko sem tukaj spraševala, preverit mrežico in je bila zamašena, tako da je bilo to krivo :) v vednost vsem ostalim, če se vam podobno zgodi :)
Default avatar

Perem Na roke

18.12 sem prijavila napako na pomivalnem stroju. Do danes še, kljub večkratnemu klicanju in obljubljanju, serviserja ni bilo.

Imam sploh kakšne možnosti oz pravice?
Najraje bi, da se tega stroja lozam in si kupim drugega - seveda drugo znamko.

Ima kdo kakšen uporaben nasvet prosim!?

Hvala!
Default avatar

cveto

malo več podatkov...kaj dela ko ne dela,znamka,starost? in pa seveda kateri servis? location?
lp,A