Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

CVETO - PRALNI STROJ - PROSIM ZA POMOČ

Default avatar

cveto

Jutro,
ali se stroj kaj segreje,vrti?
Default avatar

še jast še jast

Nisem opazila, da bi bil kaj bolj segret, ostaja na mestu (saj si to mislil, a ne). Včeraj sem potem dala prat še eno rundo isti program in je naredil normalen ciklus.


Zdaj pa še vprašanje glede maminega pralca, ko te že ravno imam na vezi. Je Beko, pri njem pa centrifuga ne dela, ko je preveč poln. Niti ni boben pretirano nabasan, bi rekla, da običajno dve tretjini, ampak že to je preveč in perilo je še čisto mokro. Ko ga pol odvzame in zavrti samo centrifugo, je pa v redu.
Default avatar

cveto

morda stroj zaznava nepravilno razporeditev perila v stroju?
lahko da je motor pri koncu...

kaj pa če je kaj v črpalki in je problem v odvodu vode?
Default avatar

še jast še jast

Cveto, hvala za ves trud.
Moj stroj vmes dela normalno na vseh temperaturah ... se ne bom sekirala na rezervo. Mama je sklenila, da tako redko pere poln boben, da bo tudi počakala, kaj bo oziroma dokler bo delal, bo delal. Ji pa večkrat tudi "shodi", čeprav je v libelo, je tudi serviser že preveril. Vsaj odtok bi sicer lahko pregledali, ampak je nekaj dela z odmikanjem stroja, pa mama ne dovoli ... stari ljudje pač. Bomo poskusil enkrat, ko je ne bo doma.
Default avatar

Kocmur

Cveto, malo starejsa uganka zate. Candy pomivalni stroj cd675s vodo natanka, pomiva ne, programski časovnik je slišati da dela vendar ne vrti vetrnic in vode ne sprica..
Kaj bi to bilo?
Default avatar

cveto

zakaj starejša?
obtočna črpalka(če je stroj dlje časa stal je zapigala črpalka-na roke obrnt), lahko je tujek v ob.črpalki, ali pa zagonski kond. obtočne črpalke
Default avatar

tomaz6881

Bolj zaradi starosti stroja sem mislil stara uganka..pomivalc nafila vodo..prazni jo tudi, vmes pa nic..greje tudi ne..prvic ko so opazili da je nekaj narobe je stroj obstal sredi dela..
Sliši se samo brnenje (najbrz programatorja)
Lp, Tomaž
Default avatar

Wa62125

Zdravo Cveto
Tezava s PS wa62125, 10let, aprila menjane scetke. Danes pa napaka F7...lightshow popoln ;) spihana odvodna cev .. v filtru sicer 50 centov, nekaj pa sem s prstom porinila noter, ko sem tipala v cev iz stroja v filter. Crpalka se zazene ali pa ne. Torej se to splaca popravljati ali ne?
Default avatar

cveto

jap, splača
Default avatar

Wa62125

Torej je crpalka sla ali je se lahko kaj drugega?Cena?
Default avatar

cveto

jap črpalka, oz treba spucat prehodne poti( če ste čutil da ste nekaj not potisnili), lahko da je notri kovanec?
črpalka je cca 15 eur, delo pa mal od mojstra...
Default avatar

Wa62125

Hvala. Potem se ne bo treba novega nabavit 😉Lep dan!
Default avatar

Laura12

Imam popolnoma nov pralni stroj Gorenje W8665K, pa mi ga lomi že v startu. Najprej samočistilni program, potem pa prvo pranje bombaž na 95 stopinj in še 1 x mix perilo na 30 stopinj.
Takoj po pritisku na start se je zaslišalo glasno pokanje -škrtanje v bližini gumba start in programatorja, potem je stroj vzel vodo, ni pa do konca vzel praškastega praška pri bombažu in tudi ne pri drugem pranju tekočega praška, tako da je prašek poplaknil šele pri kasnejših izpiranjih iz dozirne posodice. Tudi mehčalec se mi zdi je porabil že med pranjem in ne pri zadnjem izpiranju, saj sem mehčanje morala ponoviti. Pri pranju nisem uporabila otroške zaščite.
Stroj je med pranjem delal normalno, ko pa je zaključil, predno se je pojavil napis END se je spet pojavilo glasno pokanje - škrtanje.
Na ekranu ne pokaže nobene napake! Kaj je ta čuden zvok?
Pritisk vode je v redu. Na istem mestu je stal prejšnji stroj!

Sicer bom stopila v kontakt s pooblaščenim servisom, ker pa me čaka tridnevna odstonost, neučakana potrebujem namig. Ali se lahko stroj uporablja ali je potreben takojšen servisni pregled. Stroj je v garanciji!
Default avatar

cveto

po vsej verjetnosti se stroj zaklene.(zato poka in škrta)nekako tako je slišati ključavnico ob zaklepanju vrat
sigurno če kaj ni ok, potem garancija...5 let
Default avatar

Beko in Gorenje

Kaj je ceneje? Popraviti pralni stroj Gorenje, ki se mu boben več ne vrti ali popraviti pralni stroj Beko, ki vode več ne vrže ven? Hvala
Oba že zdavnaj brez garancije.
Default avatar

cveto

odvisno od ranga stroja
odvisno od napake
če greva v max napake je oboje nekje 40-80...
stroj ki ne izvrze vode je lahko ok(seveda ob predpostavki da je zamasen zidni sifon-odtok)
stroj ki ne vrti bobna, pa ni nujno da gre za okvaro motorja(lahko je samo jermen dol padel....)
itn itn
lepe praznike
Default avatar

Tanja222

Pozdravljen gospod Cveto,
Vprašal bi vas glede pralnega stroja Gorenje WA7439, starega 4 let.
Do sedaj je deloval brez kakršnihkoli napak. Ko smo ga zadnjič uporabljali se je stroj ustavil med pranjem, vrgel varovalko ven in javil napako F4.
V filteru smo najdli en kovanec.
Stroj smo odprli, pregledali in menjali krtačke za motor, ker je ena bila skoraj do konca obrabljena.
Po ponovnom vklopu se vse sliši in pokaže normalno, a boben se ne obrača, vodo potem lahko izčrpa ven. Napaka F4 se ne prikaže več.
Poskusili smo ga večkrat resetirati, vklopiti drugi program, a boben se še vedno ne obrača.
Kaj bi lahko bilo narobe ter ali se sploh splača klicati serviserja, ker stroj ni več v garanciji. Prosim za mnenje in hvala že vnaprej za odgovor.
Default avatar

cveto

stroj je v garanciji še eno leto v kolikor ni bil kupljen na firmo!!!
Default avatar

Tanja222

Hvala Vam za odgovor.
Glede na to, da smo sami menjali krtačke, garancija nam ne velja več.
Kaj bi lahko bil razlog okvare pralnega stroja.
Hvala in Lp.
Default avatar

cveto

ja pa so krtačke sproščene? so priklopljene?(se zgodi da se pozabi)
če je vse to ok potem je nekaj na elektroniki..,
treba probat če motor zavrti če ga prklopte direkt...