Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Marles okna?

Default avatar

Lana

Pozdravljeni!

A mogoče kdo ve kje bi se dalo kupiti okna od Marlesa?

Hvala.


Lep pozdrav!
Default avatar

ciklamca

Poglej na stran od Marlesa, kdo jim jih dobavlja.
Default avatar

krapek

Nikoli več ne bi kupila marles oken ker se rosijo, tako da moram pozimi vsako jutro najprej obrisati okna se pravi spodnje robove okoli 2 do 3 cm je visok rob vlage, včasih kar teče po oknih. Smo vprašali "strokovnjake" pa pravijo, da premalo zračimo. Zračim pa 3 krat na dan. Po njihovem bi morala imeti pol dneva odprtra okna in kuriti za bogeca. Samo oni ja ne bodo priznali da je napaka v oknih. Okna so troslojna in po njihovem zelo kvalitetna????? J a cena je bila kvalitetna.V glavnem zelo sem razočarana in vsakemu rečem naj ne kupi marlesovih oken.
Default avatar

grezilo

Morda vprašanje : Ali imaš okna v nvogradni ali si adaptirala objekt? Je novogradnja montažna ali klasika? Nabavi si vlagometer in kontroliraj % vlage v prostoru.
Ali se ti v vsem objektu enako rosijo?

LP
Default avatar

Garfieldy

Okna se vam ne rosijo zato ker so slaba, ampak, ker tako zelo dobro tesnijo. Jutranja rosa je pa odraz slabe gradnje celotnega objekta in ne slabih oken. Stara okna vam verjetno niso dobro tesnila in je bilo omogočeno lažje izmenjevanje zraka, zato sklepam, da ste se odločili za nova. Zdaj ko imate nova ste pa na enkrat zaprli objekt, zato pa ga je potrebno prezračit. Preverite toplotne mostove na vašem objektu in boste dobili odgovor na marsikatero vprašanje.

Pogovorite se še s kom o tem in razmislite, če je problem v oknih ali kje drugje, potem pa svetujte naprej kaj naj ljudje kupujejo. Raziščite kje je problem in boste lahko odpravili težave. Od jeze in slabe volje se bo še bol rosilo :-)

Lp
Default avatar

jaz101

Tudi mi smo kupili Marles okna. Pri izbiri smo se osredotočali predvsem na kvaliteto. Nekako nas je, kljub visoki ceni, prepričal Marles. Vendar so se težave pričele takoj. Dostavili in vgradili so nam okna, izdelana zelo, zelo površno, s številnimi napakami, odrgninami, luknjami, neenakomeno nanešeno barvo.... Prav nobeno okno ni bilo brez napak!!!!
Okna, ki naj bi bila vrhunske izdelave in kvalitete (kar se nenazadnje odraža tudi v njihovi ceni), so dejansko izdelana katastrofalno. Preprosto ne razumemo kako lahko podjetje takšne izdelke sploh spusti skozi svojo kontrolo.

Žal se moram pridružiti že zgoraj navedenem mnenju: NIKAR MARLES OKEN!

Še bolj pa obžalujem dejstvo, da tega opozorila nisem zasledila že prej.
Default avatar

Alenmarkus

Obrnite se na nas in vam garantiramo, da ne boste kaj takega doživeli in vas 100% ne bomo razočarali, saj strmimo k zadovoljstvu stranke.

[email protected]
Default avatar

erneeesto

Tudi sami imamo slabe izkušnje z Marles okni. Imamo novogradnjo montažno Marles ki je nisko energijski objekt izdelan zrakotesno po phpp. To veste da pomeni da naj bi bilo grajeno po najboljšij standardih. V hiši je centralni prezračevalni sistem z najboljšim rekuperatorjem na trgu. Vlaga v prostoru pozimi je od 40-55% ogrevamo pa od 22-24C. Ko je zunaj pod ničlo imamo vsa okna po spodnjih robovih polna kapljic. Ne vidim drugega kot da gre za slabo kvaliteto oken. Naj se najde strokovnjak in mi reče da premalo zračim....zračimo 24 ur na dan z najmanj 150m3 na uro izmenjave zraka...vlaga v prostoru pa kot sem že napisal je nizka. Kaj narediti?