Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Svetila - kje ????

Default avatar

buhahaha

dekličččč je napisal/a:
Ne me zdaj strašit no :)
Pa saj si že naredila, kaj zdaj pametuješ...
Default avatar

Big Mama

Vseeno so draga, predraga, ker se isti izdelki oziroma vsaj podobne kvalitete drugje prodajajo veliko ceneje kot pri nas.

Pri nas se vsi hvalijo, da imajo kvaliteto Mercedeza, pa daleč od tega - s tem opravičujejo svojo visoko ceno. Res pa da Kike ne moreš primerjat z neko povprečno kvaliteto, nadpovprečno pa še manj, ponavadi pa nas večina išče neko srednjo kakovost za neko srednjo ceno. Pri nas je vse od nekvalitete do kvalitete ista cena (zdaj sem se pa ravno na čevlje spomnila...)...
Default avatar

Nejko1980

Jaz vsekakor priporočam nakup na http://www.arcadialightwear.com/, saj imajo res pestro ponudbo vrhunskih svetil, poleg tega pa pri nakupu še odlično svetujejo.... se vidi, da se profesionalno ukvarjajo z osvetljevanjem prostorov. Profesionalci, ni kaj.
Default avatar

DejanaM

Upam, da še kdo sledi tej temi..
Pri nas na novo opremljamo dnevno sobo in sem našla precej ugodne luči na neki outlet strani http://www.ducat.si/dom-vrt/luci-svetila.html. Zanima me, če ima mogoče kdo že izkušnje s to trgovino oziroma, če ste morda že kupovali tukaj?
Hvala za odgovore
Default avatar

martina333

To pa ni ravno bogata izbira :) čeprav cene so pa kar ok.
Jaz sem enkrat v ducatu kupila lesen voziček-igračko in je bilo vse ok.
pri vsezadom mi gre pa malo na živce, da moraš za polno stvari preveriti najprej zalogo preden lahko kupiš.to bi morali urihtati
Default avatar

shlapa.si

Pri nas smo večino notranjih svetil kupili na spletu in sicer http://www.arcadialightwear.com/notranja-svetila/. Cene so dokaj ugodne, pa tudi prodajalci so prijazni in pripravljeni svetovat in pomagat pri odločitvi. Kar se pa tiče ostalih so pa pomojem tudi oni dobri naslov saj imajo tako rekoč svetila tako za zunanjo kot tudi notranjo uporabo.
Default avatar

st77

Pozdravljeni

Zanimivo izbiro imajo tudi v Lucimastru na Šmartinski c. 53 (Maros). Ponujajo precej skandinavskega dizajna. Cene so sprejemljive, vendar je to stvar vsakega posameznika.