Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

CVETO hladilnik - na Pomoč

Default avatar

grezilo

Pozdravljen,
nisem našel debate o samamen hladilniku, zato napišem novo.
Imam vgradni hladilnik Gorenje Tip 1524 Model RI 1502 LB.
Težava je, da ne najdem stikala za vklop lučke oz. se mi lučka ne prižiga ko odprem vrata. Hladilnik sem dobil, da imam za hladno pijačo.

ugradbeni-hladnjak-gorenje-ri1502lb-slika-102172403.jpg
Označil sem kjer ni stikala (80.02 KiB)

Hladilinik za Pijačo.JPG
Oznaka hladilnika (94.99 KiB)

Kaj je potrebno storiti, da mi bo gorela lučka, ko odprem hladilnik? Žarnica v drugem hladilniku gori, tako da je v redu.

LP In hvala za odgovor
Default avatar

cveto

žarnica not?
Default avatar

grezilo

Zdravo, seveda je žarnica notri-privijačena. Tudi narejena kontrola če sveti! Sveti v drugem hladilniku. Kolikor sem lahko po netu našel, je tu neko magnetno stikalo. To stikalo naj bi ga sralo=crknalo.
Priponke

Stikalo hladilnika Luč-1-W800.jpg
(60.83 KiB)

Default avatar

cveto

zamenjat stikalo ( zeleno na stirih zicah)
Default avatar

cveto

zamenjat stikalo ( zeleno na stirih zicah)