Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Nelagodno počutje v hiši

Default avatar

chocolate_20

Pozdravljeni.

Pred kratkim smo se z družino preselili v hišo, prej smo živeli v bloku. Hiša je sredi narave, dokaj na novo opremljena, prepleskana itd. Vse lepo in prav, ampak jaz se v hiši od prvega dneva počutim strašno nelagodno. Neprijetno. Ni me strah ali karkoli, ampak enostavno ne zadržujem se rada v hiši. Komaj čakam, da laho grem v službo, k prijateljem, kamorkoli, samo da nisem doma. Čutim kot nek pritisk, nikakor se ne morem sprostiti. Pa samo zelo dolgo čakali na to selitev, smo se je vsi veselili in zato se počutim še toliko bolj prizadeto. Mož in otroka tega ne občutijo. Jaz pa... nikakor se ne počutim domače. Postajam nesrečna, zagrenjena. Poleg tega je na poti še en otrok, jaz pa s takšnimi občutki. Namesto da bi se veselila nosečnosti, se ukvarjam s to hišo. Ne vem več, kaj naj storim. Ob vselitvi smo hišo pokropili z blagoslovljeno vodo. Sicer nisem pristaš teh raznoraznih slabih/negativnih energij, izganjanj, vračev itd., ampak resnično v tej hiši mora biti nekaj, da se počutim tako strašno nelagodno.

Kakršenkoli nasvet, podobna izkušnja?
Default avatar

AlenkaTomori

Imajo vsi podobne težave pri bivanju, družiski člani, obiskovalci?

Fizikalni vzroki - slab zrak, sevanje, vlaga, svetloba, hrup, vonjave...?
Drugo - oblikovanje prostorov, razpored prostorov, opreme, barve, osvetlitev, teksture, materiali (toksičnost vgrajenega?) ...
Osebno - stres, pričakovanje naraščaja, odnosi....

Meritve sevanj (plini, geofizikalno), Fengshui ali druga prostorska študija ?
********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98
Default avatar

chocolate_20

Mož in otroka pravita da se nič drugače ne počutita. Tudi vsi obiskovalci ki so do sedaj že bili, ni nihče nič omenil (sem spraševala tudi starše, pa so rekli, da se jim nič čudnega ni zdelo v hiši).
Vlažna hiša ni, od začetka je bil rahlo zatohel zrak, pa smo redno zračili s prepihom. Vonj hiše je malenkost moteč, meni ne odgovarja zelo. Zato zdaj večino časa ko sem doma, pustim vse na stežaj odprto. Bomo pa vgradili tudi prezračevalni sistem. Pa ni razlike v počutju, tudi če imam vse odprto. Verjetno slab zrak ni.
Me pa fizično izčrpava, velikokrat imam glavobole, bolečine v želodcu, počutim se, kot da mi hiša popolnoma vzame vso mojo energijo, saj mi ni do ničesar. Od začetka so mi vsi govorili, da je za to kriva nosečnost, ampak jaz verjamem da ni, ker če grem v službo, trgovino, ali domov k staršem za cel dan nimam nobenih težav, zgolj v naši hiši.
Pos stresom nisem (razen tega kar se zdaj dogaja z mano), otročka se vsi zelo veselimo, na splošno se med seboj zelo dobro razumemo.
Default avatar

To niso heci

Lahko, da se vam bo zdelo smešno, ampak morda v vaši hiši straši. Morda entiteta, ki je v vaši hiši nekoč umrla, noče ven, ker hišo še vedno jemlje kot svoj dom. Vse sorte je lahko, kadar ni razumske razlage. To niso heci.

Morda je hiša zakleta. Potem vam ne bo bolje, dokler uroka ne odstranite. Malo se pozanimajte na spletu o teh stvareh.
Default avatar

nevidni svet

Gospa, kadar vas v nekem prostoru tako izčrpava, kot opisujete vi in vam povzroča glavobole in bolečine, je to znak, da imate nekaj v hiši, kar VAM PIJE ENERGIJO in to je zelo resno, saj lahko na daljši čas zbolite. Noben prezračevalni sistem vam ne bo odstranil entitete, ki se hrani z vašo energijo. Ali vam ni dovolj, da ste popolnoma izčrpani od ničesar? Kaj bi radi zblazneli? Pa še noseči ste. Niso vsi enako zaznavni za energije, zato poslušajte svoj občutek in ukrepajte še pred koncem meseca, ko so še idealni prazniki in znate imeti še večjo zabavo. Kontaktirajte nekoga, ki se ukvarja z energetskim čiščenjem prostorov, ker vam le takšna oseba zmore pomagati.
Default avatar

kofi

Takih primerov je žal veliko.... Tudi jaz mislim, da bi bilo najbolje poiskati strokovnjaka, ki se ukvarja s takšnimi in drugačnimi energijami ter rešiti zadevo. Srečno.