Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Mrzla voda ne priteče!

Default avatar

Biba33

Zdravo,

dva tedna nazaj smo na novo priklopili pomivalni stroj. Pod lijakom v kuhinji smo namontirali nov nastavek, podaljšali cevi in je vse normalno delovalo, razen tam, kjer smo podaljšali cev je minimalno kapljajo. Včeraj smo se odločili tudi to kapljanje popraviti, odmontirali in nazaj priklopili. Od tedaj naprej pa mrzla voda ne priteče več, nikjer. Kje bi lahko bila težava in kaj lahko lahko storimo?

Lep pozdrav
Default avatar

Biba33

Poskusili smo že:
- odklopiti pomivalni stroj (in ga potem še enkrat nazaj priklopiti),
- pustiti odprte pipe,
pa tudi ne dela.
Default avatar

Biba33

Nihče ne ve :) :)

Predvsem ni jasno, zakaj pri prvem priklopu nismo imeli nobenih težav, pri drugem pa.
Default avatar

majkđdekson

Jaz sem imel približno enak problem, da je tekla samo topla voda, mrzla pa ne. Predtem smo nekaj delali na vodovodu, pa smo kar precej zapirali glavni ventil za vodo. Potem sem odvil pri kotličku cev z ventila, potem pa drugje odprl vodo pri pipi in je začela mrzla voda spet tečt. Zgleda, da je bilo v ceveh polno lufta in umazanije. Probaj tako naredit, mogoče bo pri tebi tudi bolje.
Default avatar

krempelj črni

Če imaš enoročajno baterijo (pipo), je verjetno popustilo tesnilo med toplo in hladno vodo v kartuši.
Default avatar

krempelj črni

Če imaš enoročajno baterijo (pipo), je verjetno popustilo tesnilo med toplo in hladno vodo v kartuši.