Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

knauf stena pred ploščicami ali na ploščice?

Default avatar

nova37

Opremljam prostor in ne vam kdaj postaviti knauf. Ga lahko postavim na že položene ploščice, tako, da v primeru prerazporeditve ga samo premaknem. Kakšne so slabosti oz. prednosti? Verjetno je potrebno vrtati v ploščice?
Pod stropom bi dala steklo, da bi svetloba prehajala. Na kaj naj bomo pozorni?

Hvala.
Default avatar

AlenkaTomori

Za hitro pregraditev prostorov se postavlja stene tudi na gotove tlake. Slabost je, da se vrta v tlake in ja v ploščice. Nekam je pač treba fiksirati steno.
Prednost je gotovo v hitrosti in enostavnosti vgradnje. Slabosti pa odvisno od tega, kaj vas na koncu moti; prehod zvoka, sledi na gotovih tlakih po odstranitvi,....
********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98
Default avatar

Res je

Odvisno od velikosti stene....spodnji profil se lahko samo prilepi in po odstranitvi stene samo očistite ploščice. Če vas skrbi premikanje stene lahko v fuge (če bodo 3mm) izvrtate 2mm luknjo in vstavite žeblje seveda z malo lepila. Če bo enojno zapiranje boste prej prebili plošče kot premaknili steno.