Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

sanacija balkona-MB

Default avatar

IŠČEM MOJSTRA

Potrebujem predračun za sanacijo balkona (zaradi zamakanja s strehe), lokacija Limbuš pri Mariboru.
s tem moram na zavarovalnico, šele potem se bomo dogovarjali, kdaj bi bila izvedba.
Je tukaj morda kdo, ki mi lahko to naredi?

sanacija balkona 160 cm x 160 cm.
Odstranitev ploščic, izolacija, polaganje novih ploščic.

Prosim za kontakt na mail: [email protected]

hvala in lep dan
Melita
Default avatar

grezilo

Malce za info: Najprej je potrebno izdelati pravilno zaporedje vgradnje sanacijskega materiala. Verjetno bo potrebno tudi estrih pregledat ali celo do plošče vse postrgat stran. Odvoz materiala na deponijo. Transport in ................nadstropja.

LP
Default avatar

IŠČEM MOJSTRA

Hvala za nasvet