Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Streha

Default avatar

stru82

Pozdravljeni,

Pri urejanju podstrešnega stanovanja, smo naleteli na nepričakovano težavo. Streha na parih mestih pri vijakih pušča, zato smo obstoječe strešne trimo plošče želeli prekriti z dodatnimi plehnatimi trapezi...dostavljeni pleh se sedaj ne usede popolnoma, saj bi ga bilo potrebno stisniti na spodnjem razmaku trapeza - spodnji razmak obstoječih plošč je 35, novega pleha pa 50mm - seveda dobavitelj zatrjuje, da so nam dostavili prave plošče, tako da nam je sedaj ostalo cca 36 plehnatih plošč, streha pa v stanju kot je, ne omogoča nadaljnih del z zapiranjem notranjega stropa.

Zanima nas, če ima kdo dobro začasno rešitev oz. idejo, kako ta trapez stisniti na razmik 35, da se bo usedel na obstoječe plošče, saj smo se znašli v časovni in finančni stiski. Konec meseca namreč moramo iz najemniškega stanovanja, medtem ko zadeve sedaj tam stojijo..
Za kakršenkoli odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.
Default avatar

grezilo

Ali ste imeli pred naročilom "pleha" tega dobavitelja na ogledu na objketu ali ste kar na pamet naročili material?
Verjetno imate kakšen dokument pred naročilon in po naročilu.

LP
Default avatar

AlenkaTomori

Preverite naročilo - je bil dobavitelj na objektu pred tem, kot pravi Grezilo? Reklamacija.

Vse ostale variante rešitev bodo ad hoc in na dolgi rok verjetno neustrezne, rezanje itd.....
Morda vam pomaga še kleparski mojster, a bo po moje zmajal z glavo. Upoštevati je treba podkonstrukcijo, raztezke starega in novega...kar tako ne bo šlo.
********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98