Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Vonj po cigaretah

Default avatar

Anja1222

Razmišljam o najemu stanovanja, pri katerem je edina zadeva, ki me moti, rahel vonj po cigaretih. Ker s tem nimam izkušenj iz prejšnjih stanovanj, me zanima, kako hitro se da ta vonj odpraviti?
Sicer je bilo stanovanje pred tednom prebeljeno, pohištvo bo vse novo, torej ne od prejšnjih najemnikov, vonj ni zelo močan oz. se verjetno meša še z vonjem po barvi?

Če ima kdo kakšne podobne izkušnje, kako hitro je uspelo odpraviti neprijeten vonj iz stanovanja, bo v pomoč.
Default avatar

Kikind

Ne razumem, ce je prebeljeno, od kod vonj.
Kaksna so tla? Laminat? Tapison?


Ker je pohistvo novo in vse prebeljeno svetujem, da se zateve lotis z mocnom izparevanjem kakega etericneha olja ( najceneje).
V posodo nalij 2l vode, vanj konkretno kolicino etericnega olja (citrusi?) In posti da konkredno izpari. Najbrz kaka ponovitev ne bo odvec. ...
Pomij vse tisto(zalkoholnim kosom, kar ni prebeljeno(okna, zavese, zaluzije, tla, vrata...).

Ali pa odstrani komplet omet, ce si lahko privoscis...
cron