Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

hiška sobi spodaj

Default avatar

dom dom

Živimo v najemu in iščemo domek..najraje hišo. Sedaj imamo možnost ugodno kupiti hišo, pri kateri pa so v prvem nadstropju urejeni dnevni prostori, kopalnica in soba. Mi pa smo družina. Da bi sedaj kompletno hišo obnavljali nam finančno ne bi zneslo...pa tudi škoda se mi zdi, ker je bilo to stanovanje urejeno pred par leti.. (gre namreč za staro kamnito hišo, ki jo je imel par in več sob ni potreboval) Ali bi bilo čudno, če bi otrokoma v pritličju uredili sobici, dnevni prostori in najina spalnica pa bi ostali v nadstropju.
Default avatar

dom dom

kaj pa vem, malce nenavadno mi je. Gre za staro enojno hišo, kar pomeni, da bi ob vhodu na vsako stran bila ena otroška soba, stopnice v zgornje nadstropje na eno stran dnevni prostori in na drugo kopalnica ter soba. V pritličju bi bil z zunanje strani vhod v kurilnico, ter večjo shrambo. lepše in večje bi bilo, če bi bili spodaj čez celo dnevni prostori zgoraj pa tri sobe, vendar to pomeni konkreten finančni zalogaj.