Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

obnova fasade

Default avatar

BIRADA

Živjo. Rada bi zamenjala okna, obnovila fasado hiše in uredila dvorišče npr. s tlakovci. Kako bi se lotila po vrstnem redu, da z obnovo ene stvari ne bom naredila škode drugi? Koliko sploh stane obnova fasade? Hvala
Priponke

gradnja hisa fasada.jpg
(172.95 KiB)

Default avatar

Metamed

zelo specifično do primera, odvisno od materialov?! Fasada je zelo širok pojem. Če logično pomislimo se prvo menjajo okna, ker takrat razbiješ fasado, potem urediš fasado, da tudi pri oknih lepo zaključiš. na koncu pa še vrt, saj vendar ne želiš, da delavci mečejo ruševine na novo posajeno travo.
Default avatar

Metamed

zakaj je fasada širok pojem: lahko jo samo pobarvaš, lahko narediš dodatno izolacijo, lahko jo oblečeš v kamen, les, plošče itd. Prvi korak: izdelati idejo v glavi kaj želiš, če jo samo barvaš, cca. do 25 eur/m2
Default avatar

grezilo

Bi predlagal, da najprej pridobiš ponudbe za predivdena dela. ( Popis del in kiličine, so podlaga za predrčune, da ne bo kasneje bolela glava.
Ostaleo je že nekaj predhodnik namignil.
Tlakovci so zadnji ( zunanja ureditev).
Kako izgleda hiša, popazi na kakšen prepotreben detalj pri strehi ( zaključek fasade). Balkoni, police, špalete,.......

LP
Default avatar

Petra A

Za izdelava fasade kontaktiraj Libela group: https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/. So delali pri nas na bloku fasado + izolacijo cca. 5 let nazaj, pa se dobro obnese. Nimamo nič plesni... v sosednjem bloku so imeli pa drugega izvajalca, pa morajo zdej vse zamenjat, ker ni bilo dobro narejeno.

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori