Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

obnova fasade

Default avatar

BIRADA

Živjo. Rada bi zamenjala okna, obnovila fasado hiše in uredila dvorišče npr. s tlakovci. Kako bi se lotila po vrstnem redu, da z obnovo ene stvari ne bom naredila škode drugi? Koliko sploh stane obnova fasade? Hvala
Default avatar

Metamed

zelo specifično do primera, odvisno od materialov?! Fasada je zelo širok pojem. Če logično pomislimo se prvo menjajo okna, ker takrat razbiješ fasado, potem urediš fasado, da tudi pri oknih lepo zaključiš. na koncu pa še vrt, saj vendar ne želiš, da delavci mečejo ruševine na novo posajeno travo.
Default avatar

Metamed

zakaj je fasada širok pojem: lahko jo samo pobarvaš, lahko narediš dodatno izolacijo, lahko jo oblečeš v kamen, les, plošče itd. Prvi korak: izdelati idejo v glavi kaj želiš, če jo samo barvaš, cca. do 25 eur/m2
Default avatar

grezilo

Bi predlagal, da najprej pridobiš ponudbe za predivdena dela. ( Popis del in kiličine, so podlaga za predrčune, da ne bo kasneje bolela glava.
Ostaleo je že nekaj predhodnik namignil.
Tlakovci so zadnji ( zunanja ureditev).
Kako izgleda hiša, popazi na kakšen prepotreben detalj pri strehi ( zaključek fasade). Balkoni, police, špalete,.......

LP
Default avatar

Gradbene Storitve MM

Spoštovani,
Smo mlado, hitro rastoče podjetje, z izkušnjami iz tujih delovnih trgov, za vas lahko pripravimo kompleten projekt adaptacije(popisi del, materiali, tehnike) na podlagi dogovorov z vami, vam tudi svetujemo, kasneje projekt lahko tudi prevzamemo v izvedbo, ali pa tudi ne, cena izdelave takšnega projekta je samo 250,00€, v primeru da izdelave projekta ne potrebujete več, pa se priporočamo za kakršnakoli zaključna gradbena dela, pri nas je posebnost garancija zadovoljstva, v kateri jamčimo z vračilom denarja.
Za več informacij nas kontaktirajte:
070-194-962-Marko
Lep Pozdrav
Default avatar

viddo

Pozdravljeni....ne nasedat temu podjetju...zelo slabe izkušnje...vmes sem mi še sam nabavil material....nobenega reda glede delovnika...sami neki izgovori...v glavnem daleč vstran od njih...