Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

PROFI program za načrtovanje pohištva

Default avatar

diid11

Pozdravljeni,
zanima me če je kdo tu oblikovalec notranje opreme,interierja in kateri program je najbolj praktičen za načrotavanje? Torej da narediš idejne risbe,nato pa za izvedbo,prereze,detajle,različne poglede ipd.

http://shrani.si/f/1m/k7/rR7nrfi/brez-naslova.jpg

v katerem programu je narejeno tole?

lp
Default avatar

didi 11

a v archicadu tudi lahko narediš tehnično risbo za mizarja? Prereze,poglede,detajle?

Kako je s knjižnicami 3D objektov v Autocadu? Ker risanje vsake školjke,kavča,lampe,klubske mizice,teveja bi bilo zelo zamudno.Govorim o 3D seveda.
Vprašanje kot za interior designerja,kje dobite objekte kot so pečice,recimo od Miele,da je v renderju prava pečica od Miele,da je indukcija Miele itd...
Default avatar

iztok.kos

Seveda. V ArchiCadu se da risati 2D načrte za mizarja. V bistvu se vse riše 2D iz objektov, ki so v knjižnici, potem se z enim ukazom vse pretvori v 3D. Potem se dodaja, odvzema svetloba, lepi materiale, dela sončni zahod,...
Knjižnic je na netu kar nekaj. "resna" podjetja imajo npr. svoje kose sprogramirane tudi za ArchiCad knjižnico.
Pri pečicah lahko iz osnovnega objekta spreminjaš marsikaj, npr. mere. material, barvo...100% enake pečice, npr. Miele je težko dobiti. Se pa da lepo nakazati kakšna je ta pečica, kje stoji,...vse ostalo se opiše v opisu del oz. izboru.
Iztok Kos, interior dizajner
www.dizajnjevse.com
Default avatar

didi 11

Torej,glede na komentarje,je Archicad bolj priročen za interier kot Autocad?
Oz. zakaj bi raje priporočali Archicad namesto Autocad?