Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Zvocna izolacija

Default avatar

Stadioon

Mam nek motor v stanovanju, ki je precej glasen. Zadevo bi rad zagradil v eno leseno skatlo v njo bi dal pa oblogo ki omogca najboljso izloacijo zvoka. Ker se vseeno motor greje ni dobro da je izolacija tudi glede toplote saj se bo prekuril. Nebi blo dolgo prizgano ampak ze 5sekund brez zvocne izolacije je prevec. S cim naj oblozim notranjost ohisja?
Default avatar

AlenkaTomori

To bo pa težko, da ne bi bilo tudi toplotno izolativno. Morda vseeno predvidite zračnik z dušilcem, ki zvok omili, toplota pa vseeno prehaja... Odvisno za kak motor gre, kaj potrebuje za svoje delovanje, da bo varno
Potem kakšen sendvič sistem. Drugače pa masa duši zvok...npr. armiranobetonska stena bolj kot lesena.
Preverite še ali je prekinjen tudi prenos zvoka preko tresljajev po konstrukciji na kateri stoji motor.
********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98