Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

talno ogrevanje in estrih

Default avatar

Zarja jutranja

Se kdo spozna na to? Hiša dokončana 3 faza, je imela predvideno ogrevanje z radiatorji; olje. Smo se sedaj odločili drugače in sicer za talno gretje. Dilema je ali posledično zaradi talne napeljave ne bodo sedaj prišli višje estrihi in bi bil potem problem pri oz z vrati; ker bi vse skupaj prišlo višje. Morda čudno vprašanje, a nam dela skrbi. Poznavalci pa bodo najbrž razumeli :) Hvala
Default avatar

grezilo

Zarja jutranja, kako vam je predlagal projektant?
Brez konkretnih podatkov je odgovor v smeri " šloganja" ali " Danijevih zvezd"!
Kolikšna je izolacija fasade, strehe, estrihov,....? Okna so .........?
Prerez skozi hišo, kjer je zapisano o debelini estrihov. Kako je z kolenčnimi zidovi?
Vsekakor je potrebno je imeti konkretne podatke. Podaj odgovore, načrt hiše/prereze, kakšen tloris za info. Poleg pa kakšen obisk na hiši strokovnjaka. Projektant?

Vesele praznike in novo leto 2018