Forum: Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

vzdrževanje posode

Odgovori Nova tema
Default avatar Metamed 18 Dec 2017 15:40

zanima me kako vzdržujete rosfraj posode, jih ob dolgotrajni uporabi počistite tudi s sodo bikarbono, da so povsem čiste, kot nove?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kikind 20 Dec 2017 10:34

Ko izgubijo tisti pravi lesk se jih lotim s Frosch kremo ali cim podobnim. Je pa razlicno od gospodinje do gospodinje, kje je ta meja, da se posodo "zglanca". Ene imajo okrog rocajev ze vse zafugirano z mascobo in jih ne moti, ene pa moti ze izguba tistega novega leska in se zadeve lotevajo bolj pogosto. Sama sodim med slednje in imam 13let staro ikeino posodo, ki je se danes kot nova. Ne glancam je vsakic, le kadar se kaj taksnega kuha, da je v notranjosti flekasta in to sproti odstranim. Kaksne pridejo veckrat na vrsto, kaksne skoraj nikoli. Absolutno pa odsvetujem drgnjenje z grobo stranjo gobice ali zicko, saj se poznajo praske, na katere se svinjarija se hitreje nalaga.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Metamed 3 Jan 2018 12:54

hvala, poskusim omenjeno kremo. Drugače pa je moja praksa, da v zelo umazano posodo nalijem vodo in zavrem, lažje odstopi, sicer ni ''pravega leska'', ampak vsaj drgnit ni potrebno z grobo gobico.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh