Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

vzdrževanje posode

Default avatar

Metamed

zanima me kako vzdržujete rosfraj posode, jih ob dolgotrajni uporabi počistite tudi s sodo bikarbono, da so povsem čiste, kot nove?
Default avatar

Kikind

Ko izgubijo tisti pravi lesk se jih lotim s Frosch kremo ali cim podobnim. Je pa razlicno od gospodinje do gospodinje, kje je ta meja, da se posodo "zglanca". Ene imajo okrog rocajev ze vse zafugirano z mascobo in jih ne moti, ene pa moti ze izguba tistega novega leska in se zadeve lotevajo bolj pogosto. Sama sodim med slednje in imam 13let staro ikeino posodo, ki je se danes kot nova. Ne glancam je vsakic, le kadar se kaj taksnega kuha, da je v notranjosti flekasta in to sproti odstranim. Kaksne pridejo veckrat na vrsto, kaksne skoraj nikoli. Absolutno pa odsvetujem drgnjenje z grobo stranjo gobice ali zicko, saj se poznajo praske, na katere se svinjarija se hitreje nalaga.
Default avatar

Metamed

hvala, poskusim omenjeno kremo. Drugače pa je moja praksa, da v zelo umazano posodo nalijem vodo in zavrem, lažje odstopi, sicer ni ''pravega leska'', ampak vsaj drgnit ni potrebno z grobo gobico.
cron