Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Barvanje pohištva

Default avatar

miranda_9

Pozdravljeni!

Kupila sva stanovanje, v katerem smo lastniki pustili vso opremo. Spalnica (postelja, velike in nizke omare) so nama všeč, razen barve, ki je rjava. Pohištvo ni staro. Zanima me, ali je možno tako pohištvo pobarvati na belo? Se je tega smiselno lotiti sam ali je bolje najeti strokovnjaka? Kakšne so cene?

Hvala za odgovore!
Default avatar

Metamed

seveda, upajmo, da prejšnji lastniki niso veliko uporabljali zaščit/čistil za lesene površine, pomeni, da bo tako obstoječi lak težje spraviti dol. Če je pohištva veliko je zoprno če to delaš sam, saj se pri brušenju zelo praši, počakajte vsaj na tople dni :) drugače pa če ni 100% sijaj barva je nekoliko ceneje, saj ni potrebe po poliranju in 5x nanosu barve itd.