Forum: Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Služnostna pot in podjetje ki ne obstaja

Odgovori Nova tema
Default avatar đađa 9 Nov 2017 22:35

Spoštovani!

Sem pred nakupom parcele, okoli katere pa je nastal problem, ki verjetno ni rešljiv (četudi je to malo nemogoče), sem pa se vseeno odločil, da povprašam po vašem mnenju :)

Parcela za katero se zanimam, se nahaja v naselju, katerega celoten lastnik je bilo neko podjetje.

To podjetje je, potem ko je naredilo naselje in uredilo parcele, očitno celotno naselje dalo pod neko hipoteko ker si je sposodilo denar, nekako uredilo, da so se te parcele prodale ljudem, potem pa šlo v stečaj. Ljudje, ki so imeli te parcele kupljene so parcele izgubili, le te so vse šle zaradi hipotek na dražbo (že to je precej neverjetno).

To podjetje ima še vedno v lasti pot do teh parcel, za katere pa sedaj, ker je podjetje v stečaju in likvidirano, ni mogoče pridobiti služnostne pravice. Prav tako občina ne more odkupiti ceste, ker nihče ne želi prevzeti urejanje stečajne mase, ker menda od nje ni ostalo nič.

Parcele so se sedaj začele ponovno prodajati, vendar na njih potemtakem ni mogoče graditi, saj ne dobiš gradbenega dovoljenja brez služnostne pravice za uporabo ceste, katere pa kakor kaže ne gre pridobiti in je verjetno tut ne bo kdaj možno dobiti..

.... ali obstajajo kakšne rešitve, da se ta cesta razreši, ter ali menite, da obstaja še kakšna druga pot ali možna solucija, da so te parcele vseeno uporabne za gradnjo oz. gradbeno dovoljenje?

Kaj priporočate?

Ker gre za tako sprecifičen problem se že v osnovi sploh se ne bi zanimal za tako kompleksno parcelo, če to res ne bi bila na nek način "sanjska" lokacija za gradnjo hiše, ter res lepo urejena soseska.

Hvala vsem za odgovore!
LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tkl 10 Nov 2017 12:08

Potrebuješ dobrega strokovnjaka za te zadeve in ne foruma. Ne bo pa poceni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar PotocnikV 13 Nov 2017 12:08

Stran od take parcele, razen če boš sam vlagal neverjetne količine denarja, živcev in časa v reševanje tega (pa še to ni garancija, da se bo rešilo).

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
cron
Na vrh