Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Kuhinje lesnina, momax

Default avatar

Tom38

Ne pričakuj 30 letne garancije in popolnega delovanja za tak denar.
Sicer je pa tole izredno dober nakup, glede na ceno. Za 5, 10 let bo zihr.

Je pa mene prodajalec po strokovnem posvetu prepričal, da sem sem pa tja dodal še kak dodatek in sem dal za kuhinjo več. Po 3 letih mi ni žal. Tisti "predragi" kosi so ZARES ZAKON (recimo nožno odpiranje smetnjaka, velika pokončna omara s košarami... ). Odslej nobene kuhinje brez teh dodatkov. :)
Default avatar

Kikinda

Se strinjam s predhodnikom glede "tistih malo drazjih elementov". Izvlecne visoke omare za hrano, siroki predali kjer se nic ne zalezi in je vse na dosegu brez plezanja v globine omar....Za ta denar bi morda dobila ze kar solidno kuhinjo tidi v Ikei. Je pa odvisno za koliko casa kuhinjo kupujes. In ali imas druzino in veliko kuhas....Premisli kje bo hrana, kje smeti, kje posoda in pribor, kje krozniki in kozarci, kje olje kis zacimbe, kje pladnji, kje pripomocki za peko, vecje posode, kje caji in kave, taperce, krpe, kje aparati(mikserji ipd)...vse to si nekako razporedi v nekem smiselnem zaporedju, da ne bo v predalih zmanjkalo prostora. Na pultu bi v pospravljeni kuhinji morda lahko ostal le kak mikser in skleda za sadje. Morda ostane se primerno mesto za kak loncek bazilike....
Default avatar

imam isto

točno isto imam že točno 15 let, no 15 let je bilo julija

vse ok, globina, police, razen vratca so v zadnje pol leta začela malce "cvetet" ob pečici in pri pomivalnem koritu

ampak glede na to, da sem jo planirala za max res max 8-10 let je ok

le cena je bila pred 15 leti cca pol manj

p.s.: se pozna draženje stvari v vseh teh letih: kruh in ostale osnove cca 500%, ostalo vsaj 100%
Default avatar

imam isto

je pa res, če in ko bom šla v nakup nove definitivno naročilu mizarju - pride isto
Default avatar

KLM

Tom38 je napisal/a:
Tisti "predragi" kosi so ZARES ZAKON (recimo nožno odpiranje smetnjaka, velika pokončna omara s košarami... ). Odslej nobene kuhinje brez teh dodatkov. :)
Točno to! In točno ta dva dodatka bosta tudi z mano odslej vedno... Kljub temu, da je samo velika pokončna omara s košarami skoraj jurja (pri 50% popustu v Lesnini je blo to sicer mal pod 500 ampak vseeno ogromno). Nožno odpiranje smetnjaka vedno pogrešam, ko nisem doma. :D
Default avatar

KLM

imam isto je napisal/a:
je pa res, če in ko bom šla v nakup nove definitivno naročilu mizarju - pride isto
mizar je velikokrat dražji ali pa slabše kakovosti...