Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Pralno sušilni stroj

Default avatar

Antigospodinjec

Pozdravljeni

Padla je odločitev o nakupu pralno sušilnega stroja. :)
Vem, da bi bilo bolje imeti dva stroja, ampak prostora za 2 stroja žal ni.
Nad trenutnim pralnim strojem je bojler...

No sedaj nastopi težava. Kateri stroj izbrat?!?
Katere karakteristike so tiste, na katere moram bit pozoren?
So kake znamke, ki so boljše/slabše za kombinirane stroje?

Kar me še posebej skrbi je uporabniški vmesnik. Kot bolj tehnični tip imam velike težave pri prepoznavanju pomena sličic na tovrstnih napravah. Trenutno perem na cvetačo ali pa štoparico (to so sličice na programatorju) :)

Perem pa bombaž in sintetiko. Volne in svile ni med mojimi oblačili in posteljnino. Tudi likam ne (če lepo obesim niti ni potrebno).

Imate kak nasvet kaj izbrati? Ste imeli kake slabe izkušnje in če katere? Tu mislim bolj da je pri kaki znamki kaka "konstruktorska" težava. Npr pri mojem Whirlpool pralnem stroju voda ne spere pralnega praška v boben in pa v prostoru za mehčalec vedno ostane voda. To je sicer bolj nevšečnost, pa vendarle.

Še ena pomembna lastnost. Mora imeti kratek program. Ta trenutni stroj ima kratek program, ki pere 37minut. Na cvetači pere 2uri in 47 minut kar je občutno preveč. Baje zato ker ima AA oceno. Kar se mene tiče neuporabna lastnost. Morda res varčuje z vodo ampak porabi pa več elektrike pa še z isto umazano vodo cunje "pere".

Imate kak nasvet ali pa priporočilo kam naj se po nasvet obrnem?

Hvala
Default avatar

Nisem robot

Ti si pa zahteven
Default avatar

AlenkaTomori

Pot pod noge v najbližji dobro založen salon z različnimi znamkami aparatov in veliko časa, dober prodajalec.
Glavni minus - Pralno sušilna kombinacija ima velik minus v svoji dimenziji bobna. Enaka količina opranega perila ne gre v sušilno funkcijo. Pol perila je treba posušiti klasično, ker je boben premajhen da bi posušil vse.
Včasih tudi ne ogreje dovolj oz. so časi sušenja bistveno daljši. Morda so novi tipi že bolj sposobni, a to so glavne zadrege.
********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98