Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Najcenejše male montažne hiše

Default avatar

bbeebbaa7777

lep pozdrav

upam , da se lahko slišimo preko gmaila , gsm ....sama iščem stik z nekom , ki išče majhno hiško,,vnaprej hvala
Default avatar

Hiše

Če kdo še potrebuje informacijo za poceni montažne hiše, mu lahko pošljem kontakt :)
Default avatar

kaps1990

Mi lahko posljes kontakt?
Default avatar

alwaysanatheist

Malo pozno odgovarjam, ampak mogoče kaj pomaga :)

Meni so luškane nekatere od podjetja Ekokoncept - jih lahko tudi gledaš po velikosti (npr do 60 m2, ob 60 do 100 m2). Tudi cene so gor - izbereš hišo, tip zunanje stene, izvedba (faza), itd. in ti pove ceno. Pomoje bi se dalo najt kakšno v tvojem budgetu.

Veliko montažnih hiš pa je tudi na houses4you - mislim, da to ni firma, ampak pač ena stran, kjer kažejo ponudbo od različnih podjetij. V atrijskih hišah je kar nekaj pod 90m2 (salvia 49m2, corylus 53m2, pinus 58m2, demetria 60m2, tilia 72m2 in še in še).

Je pa res, da če iščeš na ključ, da boš pod jurja/m2 težko dobila. Ampak držim pesti! :) Majhne hiše so zakon <3
Default avatar

Hiske

Tudi mi smo v fazi odločanja za montažno gradnjo, iščemo hišo cca 100m2. Pregledala sem ogromno ponudnikov in našla tudi hiše na ključ pod 1000€/m2 pri ponudniku skandinavskih montažnih hiš Norgeshus v Sloveniji :) mogoče še komu pride prav, tudi manjše hiške so na voljo :) trenutno se še odločamo med Karolino, Lariso in Isabelo, v ožjem izboru pa je bila tudi Zoja, ampak so nam povedali, da na naši parceli ne bo nič z ravno streho 🙄
Default avatar

grezilo

Lesena montažna hiša,
kaj te pa zanima?
Vprašaj, se bomo potrudili odgovoriti na vprašanje.
Kljub vsemu pa boš najbolj korektne odgovore dobila pri stanovalcih/investitrojih ki so že v hišah.

LP
Default avatar

deks88

Pozdravljeni lahko se meni posredujete info.za katerega ponudnika se gre,ki ti zrihta vse.od papirjev do vsega. hvala na odg.lp
Default avatar

TTW

Pozdravljeni,
mene pa samo zanima na kateri spletno strani ste to našli? Ker jaz isto ravnokar iščem kakšno firmo, ki se ukvarjajo z montažno hišo.
Default avatar

gizdalin

zdravo...
Sam se tudi nagibam za gradnjo montazne hiše norgeshus saj so med ugodnejšimi. Zanima me vaša iskušnja ste se potem odločili za njih ste v izgradnji hiše?
Default avatar

simonette

Priporočam. Manjše, tipske, montažne - ljubke hiške, cenovno izjemno dostopne - iz Italije: http://www.profitpost24.com/

"Uvoz" iz IT je v države EU carine opravičen (IVA/TAX FREE), medtem ko se transport hišk iz IT po državah članicah doplača (cca 2.500 € za komplet).

Cene teh tipskih hišk se gibljejo med
10.000 € - 17.000 €. Bela tehnika, interier in inštalacije niso vključene; za slednje je potrebno poskrbet v lastni režiji (kar pomeni, da bo do vselitve na ključ treba odšteti vsaj še 1 x toliko cekinov, kolikor stanejo tile modeli hišk (s fasado, notranjimi stenami ter s komplet izolacijo, okni, vrati, kritino … kot je razvidno na povezavi) pa vendar končna cena na ključ ne bo dosegla, še manj presegla 50.000 €.Lp in srečno!
Default avatar

Res je

Če so stopnice pravilno izvedene poberejo maksimalno 4m2 po nadstropju, s tem da je možno 4m2 prihraniti, ker je možno 3,5 dolžinske metre spodaj in 0,5 zgoraj izkoristiti....torej izguba zgolj 4m2.
Default avatar

Špelaaaaa

Pozdravljeni. Mene pa zanima ali ste se odločili za hiško Norgeshus? Če ne prosim preveč bi bila zelo vesela vaše izkušnje in mnenja. Hvala. :)
Default avatar

DreamHouse

Pozdravljeni

Tudi jaz bi bil zelo vesel kakšnega mnenja glede teh Skandinavskih NORGES HUS hiš. Je mogoče tukaj kak kupec in uporabnik kakšne od teh hiš na ključ? Kvaliteta, zadovoljstvo?
Cene so kar zanimive - cca. 1.000€/m na ključ.

Že vnaprej hvala za odgovore.
Default avatar

Sisi75

Imate izkusnje s temi poceni hisami iz Italije. Kaksen kontakt? Hvala