Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

wc školjka in bide v enem

Default avatar

arabka

Zaplankanci - samo tole bom demantirala: arabske številke z našimi nimajo NOBENE zveze. Poglej si arabske številke od 9 do 1 (pišejo rikverc, zato od 9 do 1) ١٢٣٤٥٦٧٨٩ in jih primerjaj z našimi.
Default avatar

majč31

A si ti ziher arabka...mater si se usr.la...zdej se pejt pa hiter umit.
Default avatar

zaplankanci

[quote arabka]Zaplankanci - samo tole bom demantirala: arabske številke z našimi nimajo NOBENE zveze. Poglej si arabske številke od 9 do 1 (pišejo rikverc, zato od 9 do 1) ١٢٣٤٥٦٧٨٩ in jih primerjaj z našimi.[/quote]

Nič ne boš demantirala. Napisala sem, da so jih PRINESLI. Arabci so jih prevzeli od Indijcev, jim nekoliko spremenili zapis in nam tako prinesli desetiški sistem. Evropejci so "pisavo" in smer zapisovanja spremenili, obdržali pa desetiški sistem, ki ga še danes poznamo, Arabci pa jih še vedno zapisujejo tako kot pred stoletji.

V času, ko je Evropi vladala mrak in groza so prinesli svoje znanje in izkušnje, znanje drugih narodov z vzhoda (bili so izvrstni kurirji med V in Z) in s svojim znanjem nadgrajeno znanje starih Grkov. V 1000 letih svoje dominacije so v Evropi pustili svojevrsten pečat, ki se ga niti ne zavedamo. Na področju književnosti, umetnosti, medicine in farmacije, astrologije, matematike, geografije, arhitekutre... so nam zapustili odlično dediščino, ki smo jo tekom stoletij samo nadgrajevali.

In še to. Medtem, ko so oni zelo skrbeli za svojo higieno, uporabljali kopalnice in stranišča zelo podobna današnjim so se Evrpejci dušili v lastnih iztrebkih in se polivali z litri mošusa, (ki so ga tudi prinesli Arabci), da bi prikrili lasten smrad.
Default avatar

THETILKO

Kupiš lahko na ebayu. Ključna beseda "toilet bidet".

LP
Default avatar

jah

Zelo zanimiva tema,ki jo je treba spet malo obuditi..Sem se res nasmejala
Default avatar

umita rit

No, meni je ginekologinja rekla - imam stalno vnetja, pa sploh ne vem zakaj, pa me je zanimalo, če to zato, ker se moj partner po kakršnikoli potrebi vedno umije - sem mislila, da to škodi. Sicer on ni musliman, ampak Slovenec, pa ima pač tako navado, gin. je pa rekla, da je to OK, ker pri muslimankah dejansko skoraj ne poznajo raka na materničnem vratu. In tudi vedno se na školjko vsede, lula sede, če se le da - kar pomeni manjšo možnost raka na prostati.

Prej se mi je vse to početje zdelo čudno, ampak očitno je koristno :) Pri ženskah pa prepogosto umivanje ni v redu, verjetno pa po veliki potrebi je res fajn - s tem, da mi ni jasno, kaj pa ko si drugje in ne doma? Za mokre robčke nisem čist ziher.
Default avatar

anika235

Sedaj so jih zaceli prodajati v Sloveniji preko firme. t00aleta, reče se jim digitalni bideji.
Mi smo ravno kupili enega in smo zelo zadovolnji, so veliko boljši od ostalih in cenejši.(cirka 700 eurov in precej boljši od Geberita)

Vredno ogleda.
Njihova stran:
www.coway.si

Prodajajo jih tudi v Svetina&Lazar, Lekarna Soča ..

lp
Default avatar

sanjač

Ima kdo izkušnje s tem zadnjim modelom, Bide-san? Nekajkrat cenejši je od vseh prej omenjenih...
Default avatar

ebidoo

Kje lahko v Ljubljani ogledam wc školjko in bide v enem.

Hvala in lep pozdrav Ebi 041 946 860
Default avatar

to bi jaz imela

To bi pa jaz imela. Ljudje se sploh ne zavedamo kaj vse počnemo po opravljeni potrebi s papirjem....saj zato pa hemoroidi, vnetja...
Default avatar

anja7777

Samo wc deske z pipo ne kupujte-ker v kratke času vse spušča.Nam so jo dvakrat reklamiral-pa ena in ista zgodba.Uglavnem sva potem z možem raskirala in sva kupila GEBERIT 5000 PLUS-res dobra stvarca.Sva pa preiskala vse živo,da bova ja dobila najceneje.No sva jo potem dobila v najceneje pri www.kopalnice.eu
Default avatar

Tooaleta

Pozdravljeni!

Produkte o katerih se pogovarjate lahko kupite na www.tooaleta.si
Default avatar

bide

Uporabiš staro školko in dokupiš le ročko.
Default avatar

AlenkaTomori

ebidoo je napisal/a:
Kje lahko v Ljubljani ogledam wc školjko in bide v enem.

Hvala in lep pozdrav Ebi 041 946 860
Geberit ima ta sistem že dolgo v ponudbi;
http://www.geberit.si/sl_si/target_grou ... clean.html

Na spletni strani je na ogled tudi precej nazoren filmček, morda vam to kaj pomaga.
********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98