Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

CVETO - PRALNI STROJ - PROSIM ZA POMOČ

Default avatar

tilen7

Pozdravljeni Cveto,

lokacija je okolica Ljubljane
znamka Candy Alise 28 WD (pralno-sušilni), dela vse normalno, samo da se je verjetno nekaj odlomilo pri gumbu za vklop in ga sedaj ne moremo vklopiti.
Najlepša hvala.
Default avatar

cveto

uh, precej stara zadeva.vprašanje če sploh rez.del dobavljiv( daj slikaj pa pripni)
Default avatar

Oblika108

Pralni stroj;GorenjeWA162, med delovanjem ugaša! Vse lučke ugasnejo!Menjal sem uklop. stikalo, delal je 3.pranja, nato spet isto .Komandna plošča ugasne,po nekaj minutah, tudi ko ga ne štartam!Menjal tudi startni. filter(oglati) pa nič! Napake ne javlja!
Default avatar

cveto

elektronika-napajalnik
Default avatar

rmanka

Pralni stroj Gorenje WA62125, bobna ne vrti, javi napako F4, vodo sicer črpa ven.
Star 5,5 let, perem cca 10 x tedensko.
Se splača popravljati?
Default avatar

cveto

če je stroj ok, potem popravilo smiselno.
se zamenja krtače in bo spet šel...
lp,A
Default avatar

rmanka

Kolk pa me bo ta zadeva stala, z delom vred seveda?
Hvala!
Default avatar

cveto

mal odvisno od servisa
manipulativni stroški 5
prevoz( 20 km) 20 in naprej
material cca 20
delo 20-30
(seveda če gre za okvaro ki jo predvidevam)
če pa ne popravljate je pregled od 20-40
Default avatar

rmanka

Hvala, diagnoza pravilna.
Zaradi vaše pomoči je bila odločitev lažja in je že popravljeno.
Lep dan želim!
Default avatar

cveto

zmejnenu
se vidimo ko se zagledamo in gremo kavico
lp,A
Default avatar

Colt45

Ponovno pozdravljeni g. Cveto,
Pred tedni sem spraševal po mnenju o Samsungovih pralnih strojih. Na koncu sem se odločil za to firmo, vendar zaradi nescentriranega bobna nisem pretirano zadovoljen. Namreč stvar precej vibrira in se pri centrifugi sliši, kot bi pristajal helikopter, stvari postavljene nanj pa vse popadajo dol. Ni tako hudo, da bi skakal po prostoru a sem za več, kot pol tisočaka, pričakoval boljšo kvaliteto. Boben vibrira tudi, ko se vrti prazen. Bil je tudi serviser že na ogledu, ki ga je v prvem tednu po nakupu razstavil na prafaktorje, vendar ničesar popravil. Omenjal je tudi menjavo bobna, vendar ker so vibracije "v dopustnem" območju, se za to ni odločil. Kaj mi svetujete vi?

Hvala in lp
Default avatar

cveto

hm
to da žvižga je morda stvar motorja?(in je ok)
če boben opleta pa sigurno ni ok!
(po vsej verjetnosti je v vaservagi?, ob prvem zagonu so bile blokade demontirane?)
Pa kaj je to 9kg stroj?
Default avatar

Colt45

Najprej hvala za vso pomoč. Stroj je 8kg, perem pa ponavadi na 1/2-2/3 zasedenosti bobna. Na obisku sem že imel serviserja in je vse preveril... namestitev, blokade, motor, jermene,... Osnovna težava je pa ta, da boben ni "v nulo" scentriran. Že če praznega dam na centrifugo vibrira (<5mm), ko pa dodam še perilo, se te vibracije še potencirajo (ter pride do helikopterskega zvoka). Meni gre to sila na živce in eno rešitev bom moral najt. Lahko zahtevam menjavo bobna ali kakšna je tu politika? Hvala!!
Default avatar

cveto

tu bi se obrnil na uvoznika...
tu bi moral servis odreagirat(dast?)
lahko da gre za celo serijo teh strojev...
Default avatar

pomlad s

Pozdravljeni,

Ključavnica je šla pralni stroj gorenje WA60.5
A je prevelik poseg, da bi jo sam zamenjal? cca kolikšen je strošek?
Default avatar

cveto

enostavno za zamenjat
ni velik strošek(cca 15 eur)
ni pa nujno ključavnica(lahko da je del vode šel po elektroniki in ravno po liniji ključavnica in je napaka na elektroniki)-to je mal hiba gorenjevih strojev ker je eelektronika nizko postavljena pri posodi za prašek in tam rado čez mal pjuska....
Default avatar

pomlad s

tisto vzmet se pri gumi brez problema sname... sam guma je še vedno tolk fiksirana kot prej, pa se bojim, da se bo strgala, če jo na silo dol probam snet.... kako pa bi najlažji jo snel dol al se enostavno z roko in močjo sname dol.... upam, da bo šla tud nazaj lepo gor ;)
Default avatar

cveto

s samo gumo ni problem,ima mal sedeža-rob pa jo mal na silo dol potegneš,za nazaj pa zudi ni nekih težav.
lahko pa tudi z vrha
IZKLOPI STROJ!!!!
Default avatar

pomlad s

Ključavnica oziroma zapora je stala manj kot 4 €.
Guma pa je le spravim prijemom brez sile šla v nekaj sekundah dol in tudi lepo brez problema nazaj gor. Samega dela je bilo za vsega skup 5 minut :)
Default avatar

Denis 1988

Pozdravljeni,

Tudi pri meni se pojavljajo težave in sicer je težava sledeča. Pri pralnem stroju Gorenje WA64183 je dobesedno razneslo zunanji ležaj in zmetalo vodo z mastjo iz križa po pralnem stroju. Stroj sem v celoti razstavil, očistil, zamenjal amortizerje, ležaje, semering, nov jermen...Kar se mi je začelo dogajati je to da stroj med centrifugo grozno vibrira in spušča »helikopterske« zvoke, kljub vsem zamenjanim delom. Vijaki so sigurno dovolj priviti, voda v celoti izčrpana iz stroja, boben pa tudi nima »lufta« (preveril s premikanjem bobna pri vratih). Pri praznem bobnu so vibracije prav tako prisotne vendar v manjši meri. Upam, da sem bil dovolj izčrpen in imate kakšne predloge.

Hvala, lp

Denis