Forum: Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Ljubljana - Menjava in dodatna strešna okna, menjava ladijskega poda in not. vrat - priporočila za proizvajalce in izvaj

Odgovori Nova tema
Default avatar polžek 17 Mar 2017 23:05

Pozdravljeni!

Sem uporabila iskalnik, a žal ne najdem dosti uporabnih informacij... - potrebovala bi jih za začetno načrtovanje prenove stanovanja - še zlasti bodo koristne konkretne info iz lastnih izkušenj, predvsem kakšna priporočila za dobre izvajalce - cena + zanesljivost in kvaliteta izvedbe. Raje plačam več, pa da je res dobro narejeno in v dogovorjenem času. Jasno, da je cena zelo odvisna od proizvajalca in izbranega tipa stavbnega pohištva, veliko mi bo pomenilo že, če napišete okvirno ceno v vašem konkretnem primeru. Sem iz Ljubljane.

Letos poleti načrtujem prenovo stanovanja, ki bi zajela več različnih del:

1. V bivalnem mansardnem delu bi želela zamenjati dotrajano strešno okno in ob njem vgraditi še dve (dimenzije cca. 75x110) - zanimam se za Velux okna z loputo, senčilom in komarnikom. Streha je sicer stara 17 let, kvalitetna, debelina izolacije cca. 30cm.
Ima kdo informacijo, kolikšna bi bila okvirna cena takega posega - za okvirno ceno oken že vem, zanima me cena menjave okna in dela za vgradnjo še dveh dodatnih oken? Priporočen izvajalec?
Še to - je res, da za vgradnjo dveh dodatnih strešnih oken (ne frčad!) potrebujem dovoljenje? Kakšno in kje ga dobim?

2. V mansardnem delu bi menjala tudi ladijski pod, ker je ta zelo dotrajan, pa verjetno že v osnovi nekvaliteten - tako da ga ne bi obnavljala, pač pa menjala za novega. Kvadratura je cca. 50m2. Na kaj je potrebno pazit pri izbiri ladijskega poda? Kakšna bi bila okvirna cena za tako delo - (odstranitev starega in položit novega, premazi...)? Koliko časa običajno rabijo za izvedbo (če so kakšni premazi, ki zahtevajo določen čas sušenja?)? Priporočen proizvajalec in izvajalec?

3. Menjava notranjih vrat s podboji (lesena, bela, 6kom, od tega 2 z vgrajenim steklom - šipo oz. več manjšimi šipami (sedaj so taka, da imajo v zgornjih 2/3 2x po 3 male šipe, ločene z lesenimi letvicami). Vrata katerega proizvajalca priporočate - za Lip Bled sem slišala, da so vrata sicer kvalitetna, izvedba - montaža pa pogosto zelo slaba (se ne držijo rokov, slaba vgradnja...). Priporočen proizvajalec in izvajalec?


Najlepša hvala za pomoč, vsak nasvet ali izkušnja bo zelo dobrodošla!!

Urša

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar nika39 20 Mar 2017 19:39

Živjo

Ko sem jaz iskala sem ga našla na http://www.vsezastreho.net in sicer sem dala brezplačno povpraševanje in izbrala najugodnejšega mojstra :)

lp

Nika

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar glede lipa ... 28 Mar 2017 12:43

Jaz sem pred leti zamenjala vrata z Lipovimi, tudi montaža je bila njihova in je bilo vse hitro, tako kot je treba in v dogovorjenem roku.
Za Velux lahko verjetno poguglaš, kakšne so izkušnje, saj se veliko ljudi odloči za ta okna. Velux ima tudi seznam priporočenih izvajalcev.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh