Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

namesto zaves..

Default avatar

mjav

pozdravljeni na temo kaj namestiti "na " okna namesto zaves je veliko.. vendar pa nisem nikjer zasledila kaj namestiti na okno v tem primeru da so pvc in da nočem da se prevrtajo okvirji(al kakor koli že se rece).. po domace nočem luknat novih oken.. zavese ne pridejo v poštev .. kaj mi še preostane? najlepsa hvala (nisem strokovnjak iz tega podrocja, zatorej če se komu vprašanje zdi butasto ali nesmiselno se oproščam) LP
Default avatar

CICI1

Žaluzije, različnih vrst se pritrdijo na okenski okvir brez vrtanja. Ponudbo imate v Hornbachu v Avstriji ali Obiju.
Default avatar

mamzy1

Plisirane zavese za na notranjo stran oken - kakšne svetlejše barve in take, da jih lahko potegneš od spodaj navzgor, da ti s ceste ne morajo v stanovanje zijati . Res, da so pritrjene v okvir okna - ampak jih ne zamenjam za nič na svetu!
Na zunajno stran oken pa stare dobre rolete.
Žaluzije so problem. Težko jih je čistiti, čistilni servisi pa zaračunajo kar lep kupček denarja za čiščenje.
Zavese pa so res poden od podna..Staromodne, praholovci, sploh ne upam več pomisliti koliko časa gre za pranje, obešanje...