Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Kako naj bo spet vse po starem?

Default avatar

ketikatarina

Živjo,
nedavno nazaj se je moj fant mečkal z drugo. Bil je pijan, ona tudi. Spolnega odnosa nista imela, prav tako ničesar pred tem.
Po incidentu ga nisem pustila ampak poskušala situacijo rešit. Parkrat sva tudi imela spolni odnos, vse deluje normalno. Oz tako vsaj on misli.
V resnici se mi fant gnusi, ne gledam ga več z občudovanjem ampak z neke vrste odporom. Vem, da ga imam še vedno rada in želim biti z njim, a nisem več gotova da bom v razmerju zmožna zdržati.
Ima kdo morda kakšno idejo, kako si mečkanje izbiti iz glave in pozabiti na vse skupaj?
In mogoče kdo ve kaj naj rečem fantu, da se bo nehal družiti s to “samo prijateljico”?
Priponke

0_Woman-rubbing-her-neck-in-bed.jpg
(32.51 KiB)

Default avatar

Stepni_Volk

ketikatarina je napisal/a:
Niste iskreni s fantom in sedaj pričakujete čudež? (Da bo on z vami?)
De omnibus disputandum..
Default avatar

2 možnosti

Pozdravljena.

imaš samo 2 možnosti.
1. ostati z njim in pozabiti ter nikoli več to omenjati. Ne poznam te, ampak tu boš morala sama pri sebi razčistiti, ali si sposobna to predelati ali ne.

2. oditi in si najti partnerja, ki mu bo zvestoba in zaupanje pomebno.

To, da pa pišeš, da se fant še druži s to prijateljico in se TI s tem še ukvarjaš, to je po mojem mnenju malo preveč. Če mu ni jasno, da se s "prijateljico", s katero se je poljubljal, ne druži, če ima resno dekle, potem te ni vreden.

Jaz sem bila v podobni situaciji, ko sem bila najstnica. Prvi je sledila druga, drugi je sledila tretja, vmes sem sama sebe zasovražila, pri sedmi pa sem spregledala in ga zapustila. Te odločitve nikoli nisem obžalovala. Ironija pa je, da ga je takoj naslednje dekle popolnoma spreobrnilo, poročila sta se in dobila otroka. :-)
Default avatar

Počasi

@KetiKatarina
Malo premalo informacij si podala - tako, da je on lahko pacek,ki sedi na dveh stolih ali pa si ti malce preobčutljiva.

Danes so popularni "prijatelji z ugodnostmi", tako, da če nista bila resna, ali ekskluzivna, potem te "ni varal".

Če sta bila par, in čisto na začetku zveze - potem ima olajševalno okoliščino, da se je spozabil (op. Olajševalna okoliščina ni izgovor ali oprostitev krivde).

Če te vara, pa se moraš žal sama odločiti ali ostaneš ali odideš.

Zdaj, ko je kriza s Covid, si lahko vzameš čas za premislek in ker je vse "virtualno", boš lahko bolj objektivno presodila koliko sta si všeč brez "hormonov".
Lp
Default avatar

H3h

Po starem ne bo nikoli več. Najbolj pravilno je, da barabo pustiš. Kdor se ima rad in ima kanček zdrave pameti ne bo prenašal tega sranja.
Default avatar

TamaraaramaT

Sorry ampak js na tvojem mestu bi rekla "modell odjebi" ni vredn, da se ponizujes pted njim, on bi tr mogu n akolebih prost, da mu oprostis... A ne on se se druz z njo 🤦‍♀️
Default avatar

Lelee

Oprosti, ampak s tem, da si še naprej z njim in mu daješ vedeti da je vse ok čeprav te v resnici to moti, delaš škodo samo sebi. On je pa itak videl "aha nič se ni zgodilo" in bo lahko lepo dalje okrog "sral" ker boš ti itak oprostila.

Ne poznam vaju, zato ne morem soditi ampak če bi mu bilo žal bi držal to prijateljico na distanci ne pa da se še normalno druži z njo.

Ne vem sicer kak karakter si, ampak če bi meni moj to naredil je sigurno ne bi tako poceni odnesel. Temperament pač. Ampak ja, najbolje da se z njim odkrito pogovoriš in boš videla kako naprej.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus