Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Mora moški vprašat ženko za zvezo?

Default avatar

Komplikatorka

Precej sem zmedena glede tega. Kako se sprostiti in prepustiti, če te kljub temu, da ti pove da bi s tabo rad imel kaj več, ne ˝vpraša˝ za zvezo. Morda je le marce neroden oz. ni navajen na to? Res se imava lepo in se razumeva ter sva oba za, da bi bila skupaj ampak ne vem zakaj bi tako rada da me vpraša. To se mi zdi nekakšen prvi korak za v zvezo, iz tega gre vse neprej, čustva se lahko še bolj razcvetijo...Nek dokaz, da si ti res želi. Ne vem kako to, da ne ugotovi kaj me tako muči, pravi le da ne ve kaj me sploh skrbi. Takšna majhna stvar ampak me res muči. Morda pa res preveč kompliciram.

Kakšen nasvet? Hvala in lep pozdrav
Priponke

young-couple-in-city-at-night-246367.jpg
(76.55 KiB)

Default avatar

herotica

Sem ženska, pa ne štekam, kaj točno bi te moral vprašati? Kako bi moralo zveneti vprašanje, da bi se ti pomirila?
In če misliš celo zvezo tako princeskasto slepomišiti in pričakovati, da bo bral tvoje misli, te čaka še veliko takega brezveznega in nepotrebnega jada.
Default avatar

Marko

Kolk sta pa stara, pod 18? :) Zakaj bi te vprašal, če bi bila z njim, če pa vidi, da si rada z njim. Vprašal te bo, ko ti bo rekel, če se preselita skupaj, ali pa če se poročiš z njim ali pa, če gresta skupaj na dopust.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

vprašanje na mestu

meni se zdi tvoje vprašanje na mestu. Vsak človek ima pravico vedeti pri čem je.
Je pa neumno čakati na njegovo pobudo. Enkrat mu pač poveš, kaj si od vajinega druženja želiš sedaj, kaj v prihodnosti in boš dobila odgovor. Če ti ne bo všeč, ga skenslaj. Življenje je samo eno.
Default avatar

a želiš to

Mene je moj (sedaj že bivši), ko sva začela, vprašal, če sva sedaj par in se strinjam, da sva ekskluzivna, nič več drugih. Kako lepo od njega, boš rekla. No, jaz sem se strinjala, to upoštevala, on besedno tudi. Ampak za mojim hrbtom je še naprej pecal druge in se dogovarjal z njimi.
Torej ti želiš neko jasno potrditev, ki jo sicer lahko dobiš tudi s figo v žepu, a veš.
Default avatar

Nope

Pa ga ti vprašaj. Ne vem, zakaj morajo deci delati prve korake? Mene moj nikoli ni vprašal, če bi bila par, pa sva poročena z otroci, več kot 10 let skupaj. Še sam mi je rekel, da mu je všeč, da je pri nama potekalo spontano, da mu ni bilo treba vprašat, če bi bila njegova punca. Ne vem, mogoče je to za nekatere stresno.
Default avatar

BTDT

Nope je napisal/a:
Stresna je misel na zavrnitev in zavrnitev sama. Večina zato koleba in so prestrašeni do konca.
Meni je v nekem momentu, ko sem bil še srednješolec, postalo jasno, da je to tako kot takrat, ko prijateljico s čokolado vprašaš, če ti da malo čokolade. Njej pač ne zamerim, če noče dat čoklade, le ko bo imela isto vprašanje ona zame, bom naredil tako, kot je ona naredila takrat. ;)
Ko zavrnitev ne boli več, lahko lažje vprašaš in potem tudi večkrat vprašaš ... in potem se ti odpre čisto nov svet. :)))))
Default avatar

žena molčečega volka

Moj mož ni pretirano romantičen z besedami in ko od njega slišim kakšne besede, povezane z ljubeznijo (naj bo čustveno ali telesno), me skoraj kap :)
Tudi takšnega vprašanja v smislu, kaj sva zdaj midva, ni bilo, ne z njegove ne z moje strani. Ko še nisva bila poročena, sem ga vprašala, kdaj on šteje začetek najine zveze, in je brez oklevanja odgovoril, da prvi poljub. Če bi po njem recimo jaz še kaj ordinirala s kom drugim, čeprav nisva ničesar dorekla, bi bil zelo razočaran.
Dvoje bi ti priporočala. Da se sprostiš, ker zveze ne potekajo po vnaprej določenih pravilih, in kot drugo, da če rabiš odgovor, vprašaj naravnost.
Default avatar

vprašanje na mestu

a želiš to je napisal/a:
mnogi tudi pri bogu prisegajo s figo v žepu, pa zato jasni pogovori o pričakovanjih zato nimajo čisto nič manjše teže. Ali misliš, da je bolje, da ona potiho misli, da je njegova punca, on ji bo pa čez pol leta razložil, da sta samo fwb?
Default avatar

BoljOptimistično

Komplikatorka je napisal/a:
V bistvu te je vprašal, če bi bila njegova punca - na zelo neroden način. "Če bi imela kaj več" pomeni naslednji korak.
Je pa tako, da je vsak dan težje narediti prvi korak, ker babe izpademo "zahtevne", dedci pa "posesivni".

Z "če bi imela kaj več", ti je namignil, da ni prepričan ali si tudi ti želiš kaj več od zveze.
Vsaj po moje.
Default avatar

Vprasaj ga

Reci mu: Ves sem razmisljala o nama in to... kako gledas to iz svoje strani, bi rekel sa sva uradno ali ne? Zanima me, kje sva, da vem pri cem sem.

Ce pa te je ze predstavil prijateljem in objavil skupno fotografijo na spletnih omrezjih ali pa ze veselo hodita z roko v roki po mestu... potem sta pa sigurno ze uradno in po moje ne rabis potrditve.
Default avatar

Coach Dr Marton

Če si želiš veze, ga vprašaj. To je naravno ženska vloga. Moški ne sprašuje za vezo, tak moški izpade slabič in obupan. Zato ne oklevaj in ga vprašaj na čem sta.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus