Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Ločitev s tožbo

Default avatar

Možkibiseločil

Že nekaj časa se trudim prepričati ženo, da se sporazumno ločiva. Imava tri otroke, živimo pri meni v hiši, ki ni napisana na mene. Edino avto imava bolj ali manj skupno, ki nima neke vrednosti. Zdaj ona se noče ločiti, ker ji je pač udobno pri meni, in ker ni nekih stroškov. Stanovanje si noče najti, ker bi bilo preveč stroškov, da bi preživela, ampak to ni moj problem. Na ločitev grem s tožbo, kot tudi na sodišče da se izseli. Za otroke se nekak strinjava da bi mogla imeti vsak časovno pol pol, ampak to sva dolgo časa nazaj govorila, ko je še nekako razmišljala, da bi šla stran, ampak bolj ko je videla kakšne možnosti ima, je izbrala za mene najslabso možnost in se noče o tem več pogovarjati. Zato me zanima, če grem v tožbo, ona gotovo ne bo šla na csd, da se dogovorimo glede otrok ali kamorkoli drugam šla. Upirala se bo dobesedno na tak način, da vse da na ignore, kot to rada počne. Kako speljati postopek, če ne bo šla na noben sestanek na csd?
Default avatar

Marko

Predvidevam, da če bi ignorirala sestanke na CSD, bi lahko tudi izgubila skrbništvo oziroma neke sankcije zagotovo so, da človeka prisilijo do sodelovanja. Ne poznam prakse, samo logično razmišljam.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

Jagodinka Simonović

Ti jaz povem, kako bo.

Začel boš VOJNO, v kateri boste izgubili ti, bo izgubila gospa, bodo izgubili otroci. Zmagovalca ne bo, sami poraženci. S tožbo boš imel velikanske stroške, enako kot za en manjši nov avto. Plačeval boš odvetnike, ki te bodo učili, kako do največje nizkotnosti oblatiti in očrniti ženo, da jo boš oropal vsega, dostojanstva, doma in otrok.

In potem te bo zagrabila maščevalnost, da ne rečem zloba. Ker se ti bo gospa upirala na način, da ne bo sodelovala. Ker to je edini način obrambe, ki jo bo zmogla. Postavljaš se v njeno glavo iz svoje perspektive, lejte kakšna je, samo da ji je udobno, se ji ne da, da je nanadada, lejte, kakšna je....A ti si pa svetnik? Kaj bi imela ona o tebi povedati? Gospa si, če ne drugega, zasluži vsaj osnovno spoštovanje, rodila ti je tri otroke, doma pa tudi vsa leta najbrž že ni bila križem rok. Vidim pa, da iz tvojega pisanja ne zmoreš tega osnovnega spoštovanja. In si pripravljen gospo zgaziti, da ji boš vzel otroke in dom. ker ona "ne bo sodelovala". Ti pa si na vsak način odločen, da se je znebiš, ker ti je ovira, cokla.

Torej, kako daleš v vojno si pripravljen? Gospe pobrati vse, dom in otroke. Jo vreči na cesto kot izrabljen štedilnik in poklicati koga, da odpelje na odpad? To se da, to lahko z lahkoto dosežeš preko odvetnika in sodišča. Koštalo te bo pa za en manjši nov avto.

V to boš vpletel še otroke in sorodstvo po obeh straneh, ki se bodo morali postaviti na eno stran. In ne bodo se lepo gledali, ti zdaj povem.

Zaznamovani bosta obe družini, zaznamovani bodo otroci, ki se bodo ravno tako morali postavite na eno stran, ker ne bo dosežen nov pakt odnosov.

Poročaj naprej, kako daleč si pripravljen iti v dolgo in umazano vojno. Ker zmagal bo tisti, ki bo bolj pritlehen, da ne rečem zloben.
Default avatar

Lea39

Možkibiseločil je napisal/a:
Pri tožbi, je nujno, da na povabilo CSDja pride oseba, ki je tožbo vložila, ne glede na drugega partnerja, ki vabilo na sestanek s CSDjem tudi dobi. Torej ona lahko pride ali pa ne, tožba ostaja.
Verjemi, da ko se bodo stvari dejansko začele dogajati, če ni v neki depresiji ali apatičnem stanju, bo “poskočila” in ne bo več na ignore.
Glede skupnega starševstva pa je pri nas, nažalost tako, da je možno samo v primeru, da se oba starša s tem strinjata, in da bi ga izgubila, bi bilo potrebno dokazovati vzroke, zakaj le tega kot mama ni sposobna.
Vse podrobnosti pa boš verjetno izvedel pri službah, ki so za to pristojne (csd, mediator, odvetnik itn.).
Default avatar

Yacka

Tožba je namenjena za primere, ko ni sporazuma, ko nasprotna stranka ne želi sodelovati itd... Postopek lahko spelješ tudi brez njenega sodelovanja (čeprav to ni idealno).

Tožbo lahko vložiš preko odvetnika, lahko pa jo narediš tudi sam tule https://www.informiran.si/survey.aspx?docID=842
Default avatar

RealityBites

Če bo potrebno s tožbo rešiti zadevo, mislim, da deljeno skrbništvo ne bo mogoče.
Za tako vrsto skrbništva se morata bivša partnerja biti sposobna dogovoriti o vsem. Najprej tudi o ločitvi, delitvi premoženja in varstvu otrok.

Vedno pa imejta oba pred seboj otroke. Vse postopke delajta v dobrobit njih.
Ampak to je prekleto težko, če je en ali drug prepričan v svoj prav :/

Srečno, predvsem otrokom. Vse to vpliva na njih, na njihove traume, ki jih bodo reševali kot odrasli.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus