Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Ni še pripravljen imeti otroka

Default avatar

Vanessa34

Cao, imam velik problem, in ne vem kako ga naj rešim.
Imam 34 let, že od 20 leta si želim postati mama, ampak mi zaradi partnerskih vez ni uspelo..sedaj imam partnerja 3 leta, živima skupaj, imam dobro službo, stanovanje, avto..partner ima 27 let, nima še redne službe, ampak dela na tem da bo v kratkem času zaposlen..problem je da se noče otrok! Jaz sem psihično zlomljena, ker ne vem kako dalje, moja biološka ura se počasi izteka, sicer je on dober partner, spoštuje me, ampak ne spoštujejo moje želje, da želim otroka, in da imam strah, ker nisem več mlada.
Hvala za odgovore in pomoč..
Nesrečna :(
Priponke

o-UNHAPPY-COUPLE-facebook.jpg
(46.24 KiB)

Default avatar

Lalalala33

Saj imaš enega otroka doma... z njim si v zvezi.
Nehaj si "želeti" in se prepusti. Mogoče pa je za naslednjim vogalom g. Tapravi.
Otroci niso nekaj, kar naročiš. Potrebujejo brezpogojno ljubezen in odgovorne starše. In dušice ne pridejo zato, ker ti tako hočeš. Ampak ko si pripravljen in jih z vsem srcem sprejmeš.
Še vedno imaš dovolj časa. V takem stanju bolje, da počakaš.
Default avatar

Nedostojna

Zdravo,
Meni je šlo na jok ob tvoji stiski - brez heca.
V takšni situaciji imaš dve možnosti:
- počakaš in čakaš, da bo pripravljen
- zanosiš na skrivaj
In obe sta enako grozni.

Če se odločiš čakati, ne veš kdaj bo, če sploh bo kdaj pripravljen - in vsi vemo, da otrok potrebuje denar, čas, energijo in živega starša. Realno gledano: če ga imaš pri 35, boš za njegov 30 rojstni dan 65, da ne omenim možnosti, da bi imela dva ali tri. Če imaš (lahko) otroka pri 40, boš 70 ko bo 30 in (statistično gledano) umrla, ko bo 40, poleg vsega tega imaš še vse od vrtca, šole, faksa, pomoč/poroštvo pri nakupu stanovanja itd.

Če pa na skrivaj zanosiš, je pa spet morje težav, poleg tega, da je nedostojno. Lahko se s partnerjem razideta (kar je po pravici povedano še najmanj hudo), otroci so "naporni" in lahko, da bodo dodatne težave (služba, partnerski odnos, stres, finance), lahko bo otroka sovražil ali pa samo krivil za nesrečo.

Na koncu dneva, razumem, da on še ni pripravljen na otroka in bi moral imeti besedo pri tem, ampak ... Jaz ne bi zmogla ostati dostojna, in je ni kazni, niti cene, ki je ne bi plačala.
Default avatar

herotica

Pri 27 letih je moški čisto dovolj zrel za očetovstvo.

Ponavadi gre pri tem odlašanju za otroka za dvoje: otroka ni pripravljen imeti s tabo, z naslednjo partnerko bi ga imel po treh mesecih, ne treh letih. Druga možnost je, da sploh ne bi imel otrok.

Kdor si želi otroke in se vidi v družinskem življenju, pač ne odlaša iz razloga, ker enostavno "ne bi še", ker še ni primeren čas, ker bi rad še par let užival ... sploh če drugi partner navija za čim prej (in ni objektivnih razlogov proti).

Fer bi bilo, da ti nalije čistega vina.
Default avatar

Xwoman

Vanessa34 je napisal/a:
Pogovorita se, ce se nista res iskreno. Ce sta se in, da on noce otrok. Moras sama sebe vprasati kaj ti vec pomeni. On, ali imeti otroka. Ce ti pomeni vec otrok, potem ves kaj moras narediti. Konec z njim. Zdaj pa, ce on trenutno ni se pripravljen jih imeti, lahko jih bo, ampak sele cez 10 let, takrat bo zate prepozno. Ene zenske pridejo v meno tudi pred 40.letom.
Default avatar

koder82

Najprej se pogovorita, da ugotovite, ce si otrok ne zeli zaradi financnega polozaja, mogoce kaksnih problemov v vajini zvezi ali pa si jih res ne zeli. Ima to pravico. In ce je to njegova zelja, jo spostujte. Sami pravite, da si ze dolgo zelite otrok pa ni bilo pravega. Mogoce tudi ta ni pravi, ce se vajine zelje toliko razlikujejo. Samo prosim vas ne “podtikajte” mu otrok, ker to so ziva bitjeca za katere je zelo pomembna ljubezen obeh starsev. Mislim, da ne bi bilo fer ne do partnerja ne do otroka, da naredite kaj takega. Meni je misel na to bolj grozna kot pa situacija v kateri ste. Pojdite dalje in najdite nekoga, ki si zeli otrok.
Srecno!
Default avatar

Nedostojna

Herotica,
Ne zanikam, da to, kar si napisala ni nemogoče, samo po drugi strani pa je naša generacija naučena, da moraš imeti vsak mesec za minimalca denarja "odveč", pa še: avto, lastniško stanovanje, redno službo, doktorat, prepotovati svet, imeti starše v pokoju in prebrati vso klasično književnost, itd.itd.itd... sicer si nesposoben imeti otroka in ga boš "fental". Kljub temu, da je dandanes težko že kredit za avto dobit (služba za določen čas).

Sem pa že v prejšnjem komentarju napisala, kakšne možnosti ima (po mojem mnenju).
Default avatar

Nedostojna

@koder82
Predvidevam, da si 42letni moški, ki ne more razumeti kako nepojmljivo grozno in srhljivo je za 30+letno žensko, ki si želi otrok in vsak mesec 2x joka "nisem noseča" in "še ena možnost manj".

Ne morem izpodbijati dejstva, da je otrok živo bitje, ki potrebuje ljubezen OBEH staršev, niti tega, da bi moški imel pravico soodločanja. Ampak, veliki žensk je samohranilk ali vdov in jim ne jemljemo otrok.

Tako kot sem že herotici napisala, stojim za svojimi besedami, jih pa lahko dopolnim z "bo pa na rojstnem listu oče neznan". Vzdevek "nedostojna" sem si izbrala, ker je huda dilema med dostojnim vedenjem in izpolnitvijo želje najosnovnejših bioloških potreb.
Default avatar

Zaza

Poisci si odraslega partnerja.
Default avatar

BTDT

Moški, do 10 let starejši od tebe bo precej bolj naklonjen otroku, kot 27-letnik.
Premisli o svoji prihodnosti in ukrepaj.
Default avatar

herotica

BTDT je napisal/a:
Želja po otroku pa res ni odvisna od let.
Še manj pa, da bo starejši moški temu "bolj naklonjen", beri, bo popustil njenim željam v smislu, da tudi njega skrbi zadnji vlak ali kako?
Človek je star (že) 27, ne 17.
Default avatar

BTDT

herotica je napisal/a:
:D Pri 27-tih se večini tipčkov še ne da niti misliti na to, da bi imeli otroke.
Default avatar

Moje misljenje

[quote=BTDT post_id=13376505 time=1582896525 user_id=164374]
[quote=herotica post_id=13375478 time=1582837961]


Želja po otroku pa res ni odvisna od let.
Še manj pa, da bo starejši moški temu "bolj naklonjen", beri, bo popustil njenim željam v smislu, da tudi njega skrbi zadnji vlak ali kako?
Človek je star (že) 27, ne 17.
[/quote]

:D Pri 27-tih se večini tipčkov še ne da niti misliti na to, da bi imeli otroke.
[/quote]

Idi in si najdi oceta za otroka. Ta mulc te zal ne mara. Dozivela podobno jaz 36 on 27let. 4leta so sla v 0! Ker sem mislila da si premisli s casom. Upam, pa da nisi kot jaz men so tipi mojih let ali starejsi vecinoma odvratniga videza.
Default avatar

Stepni_Volk

Vanessa34 je napisal/a:
Ta zapis se bere kot delo dežurnega z ambasade Mgtow, Dr.XYa (in njegovi premnogi aliasi/alter egi).

Ženska, ki objektivizira moškega, kot spermonosca in bo kot črna vdova zvabila samca v svojo luknjo, ga omrežila in "obdržala z ortokom".
Fiksacija na otroka, ne človeka - partnerja.

In če je ena ženska takšna, potem so tudi vse ženske takšne. Mgtow samo kima.

Dvajstletnim moškim niti približno ni do otrok. Njihovo življenje se komaj ureja, frontalni korteks je komaj začel pravilno funkcionirati (okoli 25 leta). In sedaj naj bo takoj odgovoren za novo življenje?

Moški, ki pri svojih 20ih navija za otroka, je visoko verjetno hud manipulator, ki si partnerico želi prikleniti nase (verjetno je izven njegove lige). Alternativno je pripadnik kakšne sekte ali kulta, kjer pa manipulacija prihaja iz religije, ne njega samega (kar je na nek način še slabše).

Moški dozorijo približno 11 let kasneje od žensk.. Povedano drugače, ženske v povprečju dozorijo okoli 32 leta, moški 43 tega!

En razlog več, zakaj ženske v povprečju preferirajo starejšega partnerja. Poleg dozorelosti tudi finančna situiranost in torej možnost stabilnega gnezdenja.
De omnibus disputandum..
Default avatar

Otroci

Pogovorita se, kje je razlog, da noče imeti otrok. Prisilit ga ne smeš, ker na koncu bo trpel otrok. Sam vzgajat otroke pa ni lahko, potrebuješ moža in otrok potrebuje očeta. Najprej si zaželiš moža, potem otroka in ne obratno.
Default avatar

Brues

A tega da si mogoče tudi ti odvratna moškim tvojih let se nisi nikol vprašala?
Default avatar

Orchid26

Pozdravljena,

Predlagam ti, da se resno pogovorita in izrazita svoje dolgoročne cilje. Dejstvo je, da ti žal res tiktaka biološka ura, kar pa ne pomeni, da ne boš mogla zanositi čez npr. 5 let. Moraš se vprašati kaj si ti zares želiš. V kolikor je želja po otroku tako močna mu to tudi povej in ga seznani z dejstvom, da se ne vidiš v zvezi z nekom, ki nima enakih želj kot ti. Daj mu čas za razmislek in morda te bo presenetil. Lahko se zgodi, da se bo strinjal s tabo in spoznal, da si res želi otrok in da je zdaj pravi čas - moški včasih rabijo malo "brco v rit", da začnejo razmišljat tudi v tej smeri. Morda ga je samo strah vsega skupaj in misli, da ne bo kos zadevi, da morda ne bo dober oče. Dokler ne začneš teme in ga ne vprašaš ne boš zares vedela :)

Midva sva oba okrog 30 in tudi pri nama se je začela ta debata, jaz 100% prepričana da si to želim, on pa v dvomih, strah, da ne bo zmogel, da ne bo dober oče pa sem mu rekla, da noben ni 100% pripravljen na starševstvo in da sva tukaj dva, ki se bova trudila po svojih najboljših močeh, da bova čim boljša starša. No in po vseh pogovorih in razjasnjenih strahovih sva trenutno na projektu otrok :)

Želim ti, da se vse nejasnosti pri vama kmalu razblinijo in, da bosta v prihodnosti tudi vidva pričela delati na naraščaju :)
Default avatar

Ssimon

Leta niso pomembna, če je drugače on v redu in si želiš ostati z njim dejta skleniti kompromis. Recimo da bi on čez 4 leta otroka ti pa takoj, se dogovorita da vsak malo popusti in ga planirajta čez 2 leti, vmes torej. Ne skrbi zaradi starosti, imam 3 prijateljice, ki so imele prvega otroka pri 42-43 in je vse ok. Mora biti pravi čas, za oba.
Srečno!
Default avatar

Štrumfeta

Brues je napisal/a:
Očitno jim ni a ne če ima še mlajšega od sebe!

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus