Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

partner narcis?

Default avatar

monika7

S partnerjem sem v zvezi 3 leta. Je dober v tem kar počne, vendar nikoli ne želi zaračunati realne cene (vedno zaračuna neke smešne cene). Posledično na koncu meseca prinese mizerno plačo. Kar pomeni, da živim še njega in njegova služba vzame skoraj ves njegov buden čas. Na koncu meseca ima 500 eur. Pravi, da to zanj zadošča. Plačuje še položnice za stanovanje v katerem je živel z bratom, cca 100 eur. On bi se rad poročil. Jaz pa vidim samo to, kako ga bom celo življenje financirala. On bi imel otroka, jaz pa vidim samo to, kako bom sama skrbela zanj. Nima izpita, po njegovem ga ne rabi. Mojega mnenja glede tega ne upošteva. Srce mi pravi ja, ker ga imam rada, razum mi pravi ne.... Pravi, da ženske nikoli nismo z ničemer zadovoljne. Da se samo pritožujemo.... če sem pa sama za vse že zdaj..... Je sploh kakšna rešitev?
Priponke

profimedia-0360354523.jpg
(96.59 KiB)

Default avatar

moj nasvet

minuta izgubljena ne vrne se nobena.
samo beži stran.
Default avatar

senzualno morje

Če za njega to zadošča potem ga enostavno prenehaj preživljat, pa boš takoj vidla koliko je dejansko ura;)
Default avatar

BTDT

monika7 je napisal/a:
Tvoj partner ni narcis, je le naiven in živi v svojem samozadostnem balončku in v njem uživa.
Rešitvi sta dve: Ali odideš, ali pa mu špilaš mamo in mu tlakuješ pot po kateri bo hodil.
Default avatar

soncesonček

Pogovori se, daj mu ultimat 6 mesecev, da spremeni stvari, tako da bo obema ustrezalo, v kolikor se ne bo strinjal in želel najti skupnega jezika, pa zberi moč in pojdi stran.
Default avatar

haha to ti je delo

Dela cele dneve in prinese domov samo 500€??? Bi me na tvojem mestu bolj skrbelo vprašanje, če res dela toliko kot govori, da dela. Da ne slučajno dela samo pol toliko, ostali čas pa je kje drugje ali pri kateri drugi.
Default avatar

DenajaNiNikoliPreveč

Denar je sveta vladar, ni pa vse. Če se imata rada, če lepo dela s teboj in je edini problem denar - malo se mi zdi škoda. Če je kakšen obrtnik oz. Samostojni podjetnik, potem ti že zdaj povem, da rednega dohodka ne bo. Če se bosta zmenila, da "živita na tvoj račun, zapravljata na njegov", potem se imata lahko zelo fajn. Koliko zaračuna za svoje storitve je pa tako - določa trg, ne ti, se posebej, če je ravno začel in potrebuje nove stranke.
Odločitev je tvoja, dobro premisli, kaj je sprejemljivo zate.
Default avatar

ana2020

Rešitev? Odidi, zbeži, pozabi!
Default avatar

Ena taka z izkušnjami

Pogovorita se... skromnost je taka lastnost ki je ne boš spremenila.. taki ljudje lahko živijo iz meseca v mesec in so zadovoljni dokler so siti in zdravi.. boš samo ti planirala varnost... pa še to težko če nisi finančno mnogo močnejša od njega... iz izkušenj pa lahko zdaj ko je še čas prekineš...
Default avatar

Sponzorična

Moški brez izpita ali avta? In žepnino 500€? Naj ga mama vozi okoli. Mene so tudi hoteli prikovati nase z otrokom podobni kalibri, ki bi se šli podjetnike na račun ženske, delati pa se jim ne da. Uspešni pa so se vsi po vrsti izmikali otrokom (so ga tudi že imeli od prej). Sem raje samska kot z eno ali drugo vrsto egoistov. Prve naj preživlja mama, drugi naj si plačajo spremljevalko.
Default avatar

NoviDan

Lepo pozdravljena. Kakor sklepam, žališ človeka, ki je skromen, deloven in nezatežen.. Res da se bori za sebe, mogoče sedaj v štartu, kasneje pa se bo za oba ali celo družino boril... Vsi vidite v tem slabo, ampak je enostavno preprost in ne zahteva veliko od življenja. Dela po mojem pri neki firmi, pomaga bratu, vse lepo in prav od njega, a kakšna lepa beseda za njega od tebe, bi tudi lahko svojo mesto našla. V tem svetu je pa veliko takšnih ljudi, ki so kao zelo dobri, finančno premožni, ampak? Aso v duši iskreni, čisti... To pač ve vsak najbolje zase, ne da sodite in solite pamet drugim, ker pač eni ne uspete in ste po malem nevoščljivi.... Itd. Drago dekle, tole uredi sama, kakor veš najbolje, kajti to življenje je tvoje. Na koncu si pa večina želi seveda prelepega življenja, kakor princa ali princese na konju( belem, črnem...) in na koncu pride samo konj ali kobila in sanje se končajo... Še enkrat, sama, res sama moraš videt in vedeti, kaj si želiš.... Pa lep pozdrav v NoviDan.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus