Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Pogled.

Default avatar

RabimNasvet

Pred novoletnimi počitnicami sem čakal na avtobus, vendar na ne povsem običajni postaji (kjer ne vstopim ponavadi) in ob drugem času. Na postaji je stal zaprt avtobus, na katerega sem nameraval vstopiti.. (avtobusar je šel na malico). Tako sva z neko punco stala pred busom. Čez nekaj časa pogledam proti avtobusu in opazim, da me gleda v odsev okna. Tako tudi jaz njo pogledam v obraz skozi odsev in se nasmehne. Seveda sem se tudi jaz in na žalost je kmalu za tem prišel busar in smo vstopili na avtobus. Zdaj vem, da živi v sosednjem kraju, danes pa je tudi vstopila na isti bus do šole. Problem pa je, da nevem kako ji je ime in na katero šolo hodi. Ali imate mogoče kakšno idejo, kako bi to izvedel, ker se samo naključno srečava. Starost: 16/17. Ali bi prepričal sošolca, ki je iz istega kraja kot ona, da pride na isti bus in mi pove, če jo prepoza? Res bi mi veliko pomnilo, če bi se kdo spomnil še česa.
Default avatar

gregorg

Recimo: "Živjo, tebe pa pogosto vidim na tem busu, na katero šolo pa hodiš?" ... seveda si lahko zmisliš tudi kak drug izgovor, da jo ogovoriš, če se ti zdi to preveč direktno, ampak ne kompliciraj preveč. Če si ji všeč bo vsaka neumnost, ki jo boš zinil boljša kot nič, seveda pa ne pričakuj, da bo pokazala kako navdušena je, da si jo ogovoril. Nekatere to še predobro skrivajo :)
-------------------------------------------------
Gresak.net
Pesem.si