Forum: Ljubezenski nasveti

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Sem sploh kje v tem odnosu?

Odgovori Nova tema
Default avatar zalostnalipa 26 Dec 2017 02:40

Pozdravljeni,
S fantom sva skupaj skoraj dve leti. Sicer ne ziviva skupaj (sluzbe na zelo razlicnih koncih) vendar pa pride prakticno vsak konec tedna k meni. Med nama je razlika v letih ..on je 10 let mlajsi.
Z zadnjih mesecih je zacel govoriti da zeli otroke. Vse lepo a mene precej moti da sploh ne poznam njegove druzine, niti njegove druzbe in vedno je v ospredju njegov nacin zivljenja. Zanj clovek ni zdrav ce se ne ukvarja intenzivno vsak dan s sportom, pravzaprav je to zanj edini pravi nacin zivljenja. Sama sem za sport a vseeno ne kot edini nacin zdravega zivljenja in prezivljanja prostega casa. Kultura, teater, glasba, knjige so mi prav tako pomembne . Prav tako se mu zdi potrata casa imeti vedno urejeno stanovanje, pranje perila redno (zanj bi bilo.ptav vsak dva meseca). Vedno je tudi tako, da ce ni konkretnih argumentov za karkoli, vedno velja njegovo mnenje (pomeni da ce se ne strinjam, moram dokazovati kaj je bolj prav, kar ni vedno mozno oziroma ce ni dokazanega na internetu, potem je boljse da sem tiho.). Nedavno je na izletu padel in se zelo.udaril v rebra.. zeldla sem da se gre slikati saj je boljse da clovek ve ali je samo udarec ali kaj hujsega (pocena rebra npr) a to je kategoricno zavrnil ker so starsi, ki so zdravniki, po telefonu menili da ni nic. Padec je bil.hud saj nekaj trenutkov ni mogel.dihati a meni je samo rekel da nimam kaj reci saj pojmam ker nisem zdravnik. Domov se je odpeljal sam ceprav sem ga zelela jaz (predvsem ker na cesti ne mores vsega sam kontrolirati). Pocutila sem se kot trorazredni clovek.
Ko mu skusam razloziti kaj me moti in zakaj, pravi da je tezava samo v meni in moji komunikaciji. Zakaj zeli otroka z menoj,pa ceprav ga toliko stvari moti , ne zna res pojasniti na nacin da bi res razumela. Da ne poznam njegove druzine , se mu zdi cisto normalno..zanj moram prvo spremeniti komunikacijo... kaj narediti da bo zacel razumevati da je potrebno prilagajanje, da so starsi nekaj drugega in da ljudi ne mores samo spreminjati? Kaksen smisel so.otroci ce so mnenja starsev bolj pomembna, ce se ti zdi da si neviden in da skupni dom zavisi le od tvojega prilagajanja? Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar egoist 26 Dec 2017 07:07

Moški je egoist. Stran od njega. Simpl.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Srečko5 26 Dec 2017 10:27

Ti bom iskreno napisal. S tem fantom, dolgoročno ne bosta skupaj. Razloge si napisala. Ne imej otroke z njim, boste na dolgi rok vsi nesrečni. Velik problem so leta, toliko mlajši fant od tebe, osebno ne poznam primera, da bi se veza obdržala. Obratno ja, starejši fant. Pri tebi tako kot je, ne bo šlo. Imam ga za sex in počasi išči kompatibilnega partnerja. Bodi prizemljena, kajti velika pričakovanja, predstave kakšen naj bo odnos, računice, vse to vodi v slabo zvezo. Zakaj, ker če tako iščeš ne znaš sploh videti kakšen je partner v resnici. Vidiš domišljijo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar zalostna2 27 Dec 2017 17:46

Hvala za mnenji.. morda se naceloma ne bi strinjala, da je razlika v letih lahko najvecji problem, seveda pa vpliva na marsikaj. Pri sebi se zavedam, da sem prevec popustljiva in na zalost, nisem vedno sebi na prvem mestu. In verjetno cloveka prevec idealiziram in upam,da bo uvidel, da so za dober odnos potrebna prilagajanja. Menda naj bi se tokrat srecala z njegovo druzino, a bolj se mi to zdi, da je namenjeno preverjanju njegove druzine, ce bi bila sprejemljiva. Verjetno ne vedno veliko o meni, predvidevam,da ne vedo da sem starejsa.
Imava veliko lepih dni, a tudi tezkih, ko je komunikacija zelo otezena. Bistvo ki ga one ne vidi ali ne zeli videti, je da relacije on-starsi, on-prijatelji, ne more enaciti z relacijo on-jaz. Da si morata dva ustvariti svoje zivljenje na nacin,da bo obema omogocal skupno rast naprej. vsak je seveda le clovek, ki dela tudi napake, se uci in dopolnjuje. Da pa partnerstvo zahteva prilagajanje in prilagoditve, ne mores ziveti kot si zivel kot samski. partnerstvo po je dogovornost. Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Srečko5 28 Dec 2017 16:03

Si bistvo napisala, samo pogumno naprej.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh