Forum: Ljubezenski nasveti

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Preveč skupaj?

Odgovori Nova tema
Default avatar obupani17 18 Feb 2018 10:12

Pozdravljeni!

Naj predstavim svojo zgodbo. S punco sva bila skupaj skoraj 6let in pol. Med tem časom sva šla enkrat narazen. Razlog so bili moji ljubosumni izpadi in ja prav je imela, imel sem neko čudno obdobje, nervoza... Šla sva narazen in bila narazen 1teden. Temeljito sem premislil, odpravil ljubusomje se izpovedal in šla sva naprej. Zveza je trajala 1leto in pol do sedanjih 6,5let. Zadnje čase je postalo vse čudno. Pred dvema tednoma je šla k prijatljici prespat, kot to počnejo vasko leto ene dvakrat. Vse je bilo še okej, ko je bila tam je ves čas izražala, da me pogreša in komaj čaka, da pride domev k meni. Čez en teden je spet šla k prijateljici, tam en dan prespala in šle so v shopping. Takrat ni več tako pogosto pisala. Ko je prišla domov je postala nekam čudna. Ni se veliko pogovarjala, postala hladna. Vedno ko sem vprašal ali je kaj narobe je odgovorila vse je vredu. Sam se ugotovil, da nekaj ne štima več. Včeraj mi je napisala, da moram malo premisliti o vsem skupaj, saj zadnje časa ni vse okej. Enako je napisala ko sva šla prvič narazen. Ko sva se pogovorila, je rekla, da ji pač ne paše, da sva non stop 24ur na dan skupaj ( kar sva res) in da se zaradi tega skoz počasi nekaj špikama.
Najin življenski slog zadnje čase res ni bil nekaj razburljivega. Pač zima je in človek nima kaj dosti za delati. Zgledalo je tako, da sva prišla domov, je ona brskala po neti, polušala glasbo, jaz pa sem delal za službo. Govorila pa nisva kaj dosti. Na vprašanje če bova kaj skupaj počela, je bil odgovor, saj pa sva nonstop skupaj... In sedaj nevem kaj naj si mislim.

Se je lahko v teh dveh tednih lahko tako ohladila, ali sem preveč drezal v njo. Bova spet skupaj kot prejšnjič ko sva šla narazen. Kaj pa če se bo to zgodilo 3,4, 5krat. Mogoče je pri prijateljici ugotovila, da je lepo biti malo fraj, priznam ko je rekla, da gre k prijateljici, sem bil tudi sam vesel, da lahko grem s kolegi. Nama je manjkal nek konkreten pogovor in kot pravi čas za sebe ali se me je naveličala... Najbolj zanimivo je bilo ko sva včeraj šla na zadnjo pijačo, sva si imela toliko za povedati, da bi lahko govorila ure...
Sem jo vprašal kaj naj doma povem domačim. Pa je rekla danes še nič, reči da sem pri prijateljici...

Kaj mislite o tem vi? Svet se mi je zrušil, nočem ostati brez tako izjemne ženske kot je bila ona, niti nimam občutka da bom kdaj takšno našel... Upam da neka ljubezen še ostaja med nama.

Lp obupani17

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Sorodne vsebine:
Avatar BarbaraSaric 19 Feb 2018 12:00

Lepo pozdravljen,

zakaj pišete kot, da je vajina zveza preteklost? Kako ste mislili s tem zadnja pijača?

Predlagala bi, da jo presenetite in kam peljete, kjer bosta uživala in ne bo čisto rutinsko. Boste hitro videli ali uživa ob vas ali ne. V kolikor uživa, pomeni, da vas ljubi in se morate vprašati, kaj bi lahko izboljšali v vašem odnosu do nje. Morda jo lahko povprašate kakšen bi bil njen "sanjski" odnos. Idealov tako ali tako ni, ampak s tem bi videli po čem morda hrepeni, kaj jo osrečuje, česa ne mara...

Hvala in vse dobro;

Barbara Sarić, BA pth.; specializantka psihoanalize
https://barbarapsihoterapija.si/
[email protected]
https://barbarapsihoterapija.si/
041 535 555

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar obupani17 19 Feb 2018 12:40

Pozdravljeni Barbara.

Najprej bi se vam zahvalil za vaš odgovor.

Napisal sem kot, da je preteklost zato, ker me daje slab občutek, to je že drugič, da sva šla narazen. Vem nebi smel tako razmišljati. Ko sva se v soboto pogovarjala, da mi javi svojo odločitev, da vem kaj naj doma povem (v 6,5 letih so jo tudi domači vzljubili) je rekla danes še nič. Včeraj se sploh nisva slišala.. Verjetno se zaveda, da doma čakam v negotovosti... V njo nočem drezati, naj si v miru premisli, čeprav me čakanje ubija... ja imate prav postalo je vse ena rutina, tudi meni je bilo že na trenutke "bedno".. Imam zamisli, voljo, ideje kako to izboljšati, vpelajati v najino zvezo več dogajanja, seveda če mi bo za to dala priliko.. amapk se konec koncev sprašujem, ali je rešitev "pobeg" in čas za razmislek kot se je to zgodilo že drugič sedaj?? Sva prvič tudi prebrodila krizo upam, da jo bova sedaj. Tu imam občutek, da še je ljubezen med nama. Ko je rekla, da sva preveč skupaj, sem malo prebrodil zadevo. Ja skupaj sva v službi( zaenkrat, jaz grem drugam v svoj poklic), po službi, popoldan non stop. Amapak če razmišljamo malo za naprej, kaj pa ko bova šla skupaj živet, če pridejo otroci, bova takrat tudi preveč skupaj? Nevem toliko sem že premišljeval, da sem povsem izmozgan. Včeraj sem prvič in zadnjič jedel ob 7ih zvečer. Boli me čakanje.

Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Pikacrta 19 Feb 2018 18:06

A zivita skupaj? A imata vsak svoje prijatelje, hobije? Res ni ok, da bi nenehno skup ticala, to zadusi vsako, se tako perfektno zvezo. Tudi ce zivita skupaj, je meni normalno da ko prideta iz sluzbe, sta vsak malo zase, da zadihata, si odpocijeta od celega dneva. Ali pa dela vsak kaj svojega. Skupni cas je pa fajn nacrtovat, ne da je kar samoumevno da ker sta skupaj, sta skupaj nonstop.

Pusti ji dihat. Tudi sam se ozri okrog sebe in osvezi kak hobi. Kdaj si bil nazadnje res sam s svojimi mislimi, kdaj si nazadnje sel sam na kak dogodek brez nje?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar obupani17 20 Feb 2018 17:09

Živima pri meni. Nekajkrat na leto prespima pri njej. Razdalja med nama ni velika. Delava v družinskem podjetju. Seveda imava tudi svoje hobije. Ja res je tudi jaz nisem bil že dolgo sam z svojimi mislimi, mam sedaj več časa za sebe, ampak trenutno sem z mislimi, kaj se dogaja.. Težko je.

Od sobote do danes ni bilo nobenega kontakta. Ko sem se danes opogumil in pač napisal sms kako je kaj na stvari, se nekoliko odprl ni bilo nobene reakcije. Čez čas mi je samo napisala, da je klicala neka stranka in če lahko za kontakte strank odstranim njeno in dam svojo številko. Na moj sms ni bilo nobenega odgovora... Še vedno nisem dobil konkretnega odgovora NE, ampak jaz imam občutek, da je tu nekakšen konec...?

Lep pozdrav

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Pikacrta 20 Feb 2018 20:58

Pusti jo pri miru. Punca je jasno povedala da rabi mir, da sta prevec skupaj, daj ji dihat.

Res ni pomembno, kaj si o vsem tem mislijo tvoji starsi in domaci! Vajina zveza je stvar med vama. Kaj ima veze, ce sta konec ali nista konec s tvojimi domacimk? S tem da jo sprasujes kako je kaj na stvari, samo ustvarjas nepotreben pritisk nanjo in kazes, da ti v resnici ni mar kako se ona pocuti, ampak zgolj ti sam, ker si pac v negotovosti. Zdrzi v tej negotovosti in se usmeri vase, pojdi s frendi ven, ne melji toliko v glavi. Ce te prav razumem, se je tudi odselila od tebe in ne zivita vec skupaj?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar obupani17 21 Feb 2018 09:29

Ja razumem, da rabi čas. Trudim se, kljub krizam, ki se dogajajo v meni. Najhujši so večeri. Najbolj me je zabolelo, da je moj sms ignorirala in odgovorila čisto x povezano z poslom.. Ali res po teh letih ne zaslužim besede, recimo: nevem še??? Ok. Počasi prihajam k sebi, okrevam, prihajajo krize a so manj intenzivne, krajše. Res hvala kolegom, ki so res top, ki me poslušajo, pridejo k meni na obisk, čeprav imajo obveznosti in veliko svojih problemov. Tudi staršem sem končno povedal in mi nudijo suport.
Ni se ravno dobesedno odselila, rekla je, da bi pač rada bila malo doma (tudi pri njej sva večkrat prespala tekom zveze). Vse stvari je pustila pri meni, nič ni vzela seboj, razen kozmetike in podobnih stvari. Tudi jaz imam še vse stvari pri njej, celo motor je pri njih v garaži.

Hvala pikacrta za nasvete, cenim to v teh težkih trenutkih, bitke za nov dan...

lp obupani17

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar BarbaraSaric 21 Feb 2018 20:36

Lepo pozdravljen,

glede na to, da ne želi govoriti o vama, bi jo poskušala še presenetiti, z nečim, kar ni pričakovala....in opazovala...V kolikor ne bi šlo, bi se na vašem mestu odmaknila in zopet opazovala....Žal ne moremo skozi to, kar nekdo ne želi...Lahko pa poskusimo vse, kar morda nismo...

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, BA pth.; specializantka psihoanalize
https://barbarapsihoterapija.si/
[email protected]
https://barbarapsihoterapija.si/
041 535 555

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar obupani17 26 Feb 2018 18:22

Barbara nekaj takega imam v mislih. Stvar je takšna mineva dober teden dni, neke komunikacije ni, danes je bil pol minutni klic, o nama ni bilo govora. Počakam do sredine tedna in bom lepo vljudno prosil za odgovore. Veliko boljše mi je, nekako spet boljše živim, so krize, ampak jih je vedno manj. Šel sem med ljudi, hvala kolegom, ki so me povabili zraven kamor koli so šli, brez njih nebi zmogel. Ampak rabim odgovore, rabim vsaj njeno mnenje kje smo, kajti če nebo nič, jaz morem v življenju naprej, nemorem v nedogled čakam, saj lahko čakam še mesec dni...

Hvala tudi vsem vam za nasvete in spodbudne besede. Se slišimo.

Lp in bodite dobro!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar obupani17 28 Feb 2018 21:47

Pozdravljeni!

Glede na to, da ste mi svetovali in pomagali je prav, da napišem razplet najine zgodbe. Ko sem le po dobre tednu dni povprašal za situacijo je sledila naslednja pojasnitev. Povedala je da me noče prizadeti, da neve če ima to smisel in iskreno da se je navadila biti sama. Nima nič proti meni in da zveza ne funkcionira, tudi če sam vidim kako je na stvari. Očitno sva se toliko spremenila z leti in ne paševa več skupaj kot partnerja. Povedala še je, da lahko ohraniva prijateljske odnose in upa da ne zamerim ampak nemore naprej z zvezo. Ne počuti se več vredu. Da sva prišla do točke ko več ne gre naprej in morava iti vsak svojo pot.

To je bilo to z njene strani. Boli me ker sem zdaj dokončno izgubil svojo partnerico, ki mi je dala 6let in pol čudovite zveze. Mi je malo bolje ker zdaj vsaj nisem več v negotovosti, ampak boli še vedno. Premišljujem kje sem zatajil, kaj bi lahko spremenil če bi vedel da bo do tega prišlo. Konec je nekako se še verjetno ne zavedam prav, pomoje še pride za mano... Pregural sem sedem dni negotovsti kako se bo odločila, zdaj pa je tu konec... Konec, hiša bo ostala prazna, nikdar več ne bo sedela v tisti sobi, v tistem prostoru, uporabljala tiste brisače.....Izmozgan sem, utrujen, spal bi lahko 3dni. Vsaj slabe vesti nimam, saj sem ji vedno vse pomagal, nikoli se nisva tepla, nikoli žalila, naredil sem dosti za njo in ona za mene a zdaj naju več ni,....

Kaj mislite vi, obstaja tu še kak % ali 2 možnosti, ali je to to in naj grem naprej. Korak za korakom.

hvala vam še enkrat.

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar BarbaraSaric 6 Mar 2018 14:36

Lep pozdrav,

vem, da vam je težko...Poskušajte se umiriti. Sedaj je prišel čas prebolevanja. V kolikor punca ne čuti več čustev ljubezni do vas, tega ne boste mogli spremeniti. Poskušajte se naravnati na svari, ki jih radi počnete...Pustite času čas. Zapišite si nekam značilnosti, za katere bi želeli, da bi jih imela vaša partnerka...Naklonjena vam bo točno takšna, ko bo čas...

Kadar nam je težko, se sprašujemo zakaj je tako? Zakaj moramo trpeti? Zakaj smo nekoga izgubili? A vedite, da življenje na koncu vedno poskrbi, da je prav. Trplenje prinaša tudi ozaveščanje in našo osebno rast. Vse se spreminja, tudi ljudje okrog nas. Včasih moramo staremu dovoliti, da odide, saj v naše življenje prihaja nekaj boljšega za nas...

Hvala in vse dobro;

Barbara Sarić, BA pth.; specializantka psihoanalize
https://barbarapsihoterapija.si/
[email protected]
https://barbarapsihoterapija.si/
041 535 555

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar laaLunaaa 6 Mar 2018 17:11

Jaz bom pa čist direktna. Drugega ima.
Vsaj veš, da ni žleht, ker ti je prihranila to bolečino.
Žal. Najmanj 90% žensk konča dolgoletne zveze zaradi ljubezni do drugega, sploh, če še s partnerjem nimata otrok. Pa lahko reče kdo kar hoče. To je resnica.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Srečko5 7 Mar 2018 11:08

Podpišem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ReSnica 12 Mar 2018 16:11

Kot da je življenje samo uživanje?! Če namerava oditi stran od tebe, ker ne uživa dovolj, potem naj kar gre. Taka koza ni vredna ljubezni. Prava ženska bo s tabo tudi takrat ko boš dolgočasen, bolan ali tečen. Že to, da se nekaj racionalno odločata ali bota prekinila vmes ali ne pomeni, da je vajin avto ostal brez koles. Če imaš z nekom resne namene in ga imaš rad, se takih neumnosti ne boš niti spraševal. Je pa res, da sta mogoče preveč skupaj in sta se najedla vsega. Za mlad par je najbolj primerno, če se vidi enkrat do dvakrat na teden. Vse ostalo je preveč.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh