Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Nekaj vprašanj o nedolžnosti

Default avatar

Dubioza

Pozdravljeni, potreboval bi predvsem pomoč punc. Moja punca je še nedolžna, približujeva se tej fazi najine zveze, ko bova delala na tem, da to spremeniva. Ker sam še nikoli nisem bil s punco, ki bi bila nedolžna, me zanima nekaj stvari. Predvsem to, kako bi ji jaz lahko pomagal, da bi bila izkušnja zanjo čim bolj prijetna. Ji lahko kako pomagam, da jo čim manj boli? Katera poza je najboljša in za punce najlažja. Da moram biti nežen in delati počasi mi je jasno, obstaja še kaj, kar bi ji pomagalo?

Hvala za pomoč.
Default avatar

Kittty

Veliko predigre. Ne navali ti nanjo, naj bo ona zgoraj, pust, da si ga da sama not. Za prvič naj ne ostane dolgo not, končaj čimprej. Pa ne predolgo čakat do naslednjega odnosa. Je pa različno. Nekatere ful boli, nekatere sploh ne.
Default avatar

jpplšđ

PREDIGRA ( oralni seks, božanje... ) punca more bit sproščena in vlažna spodaj, tako bo manj bolelo ( zna se zgodit, da ne bosta mogla v prvih nekaj poiskusih, če bo slučajno živčna, ker bo v krču). Glede položajev se meni zdi najboljši misonarc ali položaj podoben misionarcu, kjer ti samo da noge na ramena ( ta je bil zame opitimalen, ker tako moški lažje prodre in s tem manj boleče). Zna pa ta prvih nekaj odnosov mejiti na bolečino, da ne bosta presenečena.

Morem te pa pohvalit, da si eden tistih, ki se dejansko trudi, da bi bila vajina izkušnja za oba kolikor se da prijetna.
Default avatar

Dubioza

Zdravo, hvala za pomoc. Glede na to, da je to za punce zelo pomembno (vsaj vecino) bi ji tudi jaz rad pomagal, da bi bilo zanjo cim lepse. Ker sam nisem se nikoli s punco, ki bi bila nedolzna je vsaka pomoc dobrodosla :)