Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Simpatija

Default avatar

Johnny1

Pozdravljeni!
Zanima me ali imam kaj "šans" pri punci.
Zadeva je sledeča
Poznava se približno leto, enkrat sem jo že povabil ven pa je rekla da kao nima časa, sedaj ko pa se vidiva (skupni prijatelji) pa me včasih ko je ne gledam pogleda, ko pa jo jaz gledam pa odmakne pogled. Oba sva enako stara.
Hvala za odgovore!
Default avatar

kuny

ne boš vedel če ne probaš ;)
Default avatar

Tantrik

Povabi jo še enkrat. Na slabšem kot si itak ne moreš biti. Če ti reče ne ali "nima časa" imaš odgovor, ker za ljudi do katerih nam je mar ponavadi najdemo čas.

Drugič pa pomni Johnny, medij je sporočilo.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."
Default avatar

nashwins

Johnny1 je napisal/a:
Poznava se približno leto, enkrat sem jo že povabil ven pa je rekla da kao nima časa, sedaj ko pa se vidiva (skupni prijatelji) pa me včasih ko je ne gledam pogleda, ko pa jo jaz gledam pa odmakne pogled. Oba sva enako stara.
Jaz bi jo ignoriral, vendar vedi pa:

https://www.youtube.com/watch?v=OrvlUAP_wC8

https://www.youtube.com/watch?v=68OVHoZ8KaA

https://www.youtube.com/watch?v=6o1tGuc8fYo

To kar ona dela je umetno dvigovanje lastne samovrednosti. Grem stavit, da takrat, ko si jo povabil, da nekako ni bilo "množice" okoli, ki gledala, opazovala ta "podvig". Ona se ti pa takole koketirajoče obnaša v množici prijateljev zato, ker si hoče tako umetno dvigniti svojo družbeno ceno/status (torej, da bi ti pred vsemu pristopil in jo na glas povabil ven (ona pa te lahko gladko zavrne pred vsemi in si še tako dodatno poveča družbeni status med puncami tega kroga)).

To so manipulacije in otročje obnašanje, poleg manipulacija. Ne nasedaj.

Če te je (zasebno) zavrnila, te bo tudi javno, ker si bo tako še bolj nafilala ego.

Zato bo pa najbolje, če jo preprosto ignoriraš (mogoče bo tako prišla do tebe), LAHKO greš pa tudi po Nash-ovi teoriji: https://www.youtube.com/watch?v=5ITWl7CBzSA
(@ 01:24 -> 01:31)

Torej rajši se zapleteš (v pogovor) s kako NJENO (dobro) prijateljico in NJEJ ob takšnih srečanjih nameniš največ pozornosti. To ji bo pa totalno ego zbilo (pa še skregaš njo in kako njeno prijateljico). Sun Tzu (learn it, apply it): https://www.scribd.com/doc/82303654/227 ... ne-Sun-Tzu
cron