Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Podariti na prvem zmenku punci nekaj?

Default avatar

prekospleta

Zanima me, ali se vam zdi, da je dobro, da se punci na prvem zmenku kupi kake čokoladke ali pa kako podobno sladkarijo, ali pa je bolje, da ostane samo pri pijači oziroma kinu, ki ga ti plačaš?
Default avatar

spletična

Darilo niti govora! Sploh ne pomisli na to! Niti na drugem zmenku ne, niti na tretjem, niti na četrtem. Ko bosta hodila, prej pa ne. No, razen če ne bo vmes imela roj. dneva ali za novo leto - ampak res malenkost.
Default avatar

Tehtnica30

Dovolj sta kino in pijača! Že tega ne premore vsak, tako da boš kavalir v vseh pogledih ;)

lp
K.
Default avatar

takole je

Hej,

meni pa bi bila kaka čokoladka zlo simpatična! Drugače, pa je čisto odvisno od tipa punce.

Meni osebno je pozornost všeč....pri meni bi dobil + točko!

Lp

prekospleta je napisal/a:
Zanima me, ali se vam zdi, da je dobro, da se punci na prvem zmenku kupi kake čokoladke ali pa kako podobno sladkarijo, ali pa je bolje, da ostane samo pri pijači oziroma kinu, ki ga ti plačaš?
Default avatar

relativnost

Odvisno kaj ji pokloniš. Če boš na spoznavno srečanje prišel s šopkom ali vrtnico, je velika verjetnost da bo prvo srečanje tudi zadnje. Če pa ji podariš kakšno malenkost kot je čokoladica, je to v redu in simpatično.
Default avatar

LoceniExpert

Predlagam da NIČ, ker lahko misli da jo kupuješ, če pa gresta kam dalje, pa imajo itak avtomate s kakimi frnikolami, obeski itd; bo bolj zanimivo ji kot pa da ji kar nekaj daš v štartu... ;) Pa še bolj si bo zapomnila, in čuvala ;)
No job-no money, no money-no women, no women-no problem!
Default avatar

Marko

Kar je pomembno je to, da ne sprašuješ drugih o tako relativnih rečeh. Zakaj? Ker kot vidiš, enim se zdi to simpatično, druge pa to odvrača. Pomembno pa je, da ostaneš ti tak kot si, s svojimi idejami in željami. Torej, če se je tebi to zdelo simpatično, potem to izpelji. Nikoli ne moreš vedel, kako boš nekoga razveselil, posebej, če te osebe ne poznaš, zato je pomembno, da se vedeš tako, kot se tebi zdi prav in ne tako, kot drugi govorijo, da je njim prav.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

Mel 1

Mah, to je tako dvorezen meč oz. odvisno od punce same, da je težko karkoli pametovat. Enim puncam je vrtnica lahko simpatična, drugim ne. Kakšna druga bo lahko tudi čokoladico vzela kot nekaj slabega (če je npr. na hujšanju, zna bit še zoprna situacija), itd
Jaz mislim, da to ni bistveno... bolj je pomembno to, ali ji boš všeč ali ne. Če ji ne boš, ne pomagajo nobene čokoladice, vrtnice in druge malenkosti. Je pa tudi res, da če ji ne prineseš nič, bo lahko mislila, da nisi kavalir, da se niti malo ne potrudiš, da nisi pozoren.

Čisto odvisno od punce, kako na to gleda. Iz našega vidika je pa zapleteno, ker ne veš ali boš s tem dobil plus ali minus, ker je čisto oboje možno.
Če gre za klasični internetni zmenek (če sta si npr. poslala samo slike) in se bosta srečala prvič, potem jaz nebi nosil nič. V kakšnem drugem primeru (če si punco videl kje zunaj, pa se bosta sedaj spoznala), pa tudi kakšna malenkost nebi smela biti minus
Ampak kot sem že rekel, karkoli boš naredil, je lahko prav ali pa narobe

Srečno

LP, Mel
Default avatar

Uffie

prekospleta je napisal/a:
Zanima me, ali se vam zdi, da je dobro, da se punci na prvem zmenku kupi kake čokoladke ali pa kako podobno sladkarijo, ali pa je bolje, da ostane samo pri pijači oziroma kinu, ki ga ti plačaš?
Meni bi se to zdelo preveč "pocukrano", preveč zaigrano za prvi zmenek. Sploh pa...čokolada! To je tak kliše! ;-)
Sicer sem nora na čokolado, ampak mene z njo ne bi očaral na prvem zmenku.

Mogoče, če bi bil bolj spontan, če bi blo nekaj usput, kar bi s tal pobral in mi podaril, potem ja.:D
Recimo, gresta iz kina, hodita po ulici in zagledaš kakšno drevo z lepimi cvetovi. Enga utrgaš, čist tko, mimogrede in ji ga daš. Al pa, v kinu je polno sladkarij. Ko odhajata iz dvorane, jo povprašaš, če so ji všeč tele barvite, sladke zadevice, in pač nabaviš en paketek mišunge za oba. In potem ob pokušanju lahko razglabljata, kateri bon-bon kateremu bolj sede ipd...:) No, mogoče bi se pa kakšni ženski tole zdelo pocukrano. Saj veš, 100 ludi, 100 čudi.

Skratka, če že kakšna pozornost, potem bolj kot posledica trenutnega navdiha, ne pa načrtno kupovanje darila!
Default avatar

matt1234

Se prav čudim ženskim odgovorom, jaz sem na prvem zmenku prinesel vrtnico in čokolado in ni bilo nobenih problemov, prej pozitivno presenečenje....je pa res da je bilo to že pred cca leti... (sem še zmeraj mlad), tako da danes so čudni časi in čudno razmišljanje, ko darilce pomeni vse prej kot lepo stvar....očitno.
Default avatar

minči

Če gre za prvo srečanje z neznanko z neta, potem nič nosit.
Jaz osebno sem bila že na več takih srečanjih in ni še nikoli nihče ni prinesel, k sreči. In če bi kdo prinsel, bi me to odbilo.
Lahko pa, če gresta recimo na sprehod, potegneš ven čokolado, jo odviješ in jo pojesta skupaj.
Meni osebno so to srečanja z neznanci in darila od neznancev? Ne, hvala.
Default avatar

prvo srečanje

ki niti ni bilo zmenek ampak sva se hotela nekaj pogovorit, čeprav sva se po mailih nenormalno ujela (šlo je za neko bolj strokovno forumsko debato, ne na strani za možno ljubezensko spoznavanje, da ne bo pomote) mi je tip prinesel taveliko čokolado. Čeprav sem bila na dieti se mi je to zdelo taakoooo pozorno od njega, tko da...na vsako "normalno" pozornost (pa četudi ne pride nič prav) naredi vtis. Če pa je punca nezadovoljna s čokolado, cvetlico ali kako drugo pozornostjo potem je velika verjetnost, da je nezadovoljna z vsem kar ji lahko ponujaš, vklučno s tabo; da ma komplekse ali probleme sama s sabo, tko da...v takem primeru kar čimdlje od nje! Tko da, drobna pozornost kakršnakoli že, še bolje če je na kako vižo iz seznanjanja - iz dosedanje komunikacije, ker nisi napisal lih da je blind date, pa še toliko bolj pozorno. Predvsem pa..kot pišejo eni zgoraj..bodi to ka si. če z veseljem podariš čokolado naredi to, če z veseljem podariš cvetlico, naredi to..če pa ti to ne sede in bi to počel ker želiš igrati potem raje ne igraj, ker te bo kmalu skužila.
Default avatar

Sophie19

Jaz bi bila vesela vrtnice ali čokolade (najraje imam kakšno iz Rustike) in to je vse. Name bi naredilo kr ornk vtis,ker mi take stvari pomenijo izraz spoštovanja in pozornosti. Svojega prvega zmenka z bivšim se bolj slabo spominjam,vem pa da sva si pijačo plačala vsak sama.
Je pa res od punce odvisno,kako sprejema darila. Moja sošolka vem,da ne mara rož,vrtnice so ji sploh odveč, spet druga sošolka je stalno nekaj na dietah in bog ne daj,da ji v roke potisneš čokolado,ker se ji bo strgalo od živčnosti - bi ali ne bi pojedla. :)
Default avatar

oblak123

meni je nekdo na drugem zmenku privlekel parfum..sem se pocutla kot da ima ze vse nastudirano me je zacelo kr stiskat..nisem sprejela...ne njega ne darila..moz pa mi par let ni nic prinesel :=) pa je blo vse ok..
ps vedno placaj kino in pijaco in vstopnico pa bos zmagal
Default avatar

lea77

A ima kdo takšno izkušnjo in mi lahko pove kaj podariti moškemu ob prvem srečanju, ki bo hkrati tudi obisk v njegovem novem domu. Vem, da se na prvem srečanju ne podari nič, vem pa tudi, da če nekoga obiščeš, ki se je pravkar preselil v novi dom, da prineseš kakšno darilo. Zato sem v dilemi, kaj v tem primeru narediti.
Default avatar

lost.de

imam eno vprasanje, meni kot moškemu za prvi zmenek nebi bilo okay če bi ji kaj kupil, ampak kaj pa če pride prvo srečanje na valentinovo ji kupiti kaj ali ne.????
Default avatar

mazač

Nobenega darila dokler ne da nog narazen.
Default avatar

peaceful warrior

Čim manj denarja za zmenke.... bolj so preprosti boljše je. Kavica park soba :)
Default avatar

dr. Mii

Kot je dejal mazač. Nobenih darilc.