Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Jasna Dolamič Gričar

Steklenička Medela Calma

Default avatar

Bodoči očka

Pozdravljeni,

zanima me ali imate kaj izkušenj s stekleničko Medela Calma, ki naj bi hranjenje po steklenički precej približala tistemu na dojki?

Če kdo ima, me prav tako zanima kako poizkusite ali je mleko dovolj toplo oz., da ni preveč toplo? Ker kao iz te Calma cuclja nič ne pricurlja samo od sebe.

lp
Vito
Default avatar

Petra 78

Pozdravljen,

mi imamo calmo in smo z njo zelo zadovoljni - nobene sesalne zmede (naše dete je staro 2,5 meseca in jo uporabljamo občasno).
Poskusiš pa tako, da malo potegneš iz cuclja - se moraš kar potrudit, a gre.

Lp, Petra
Default avatar

dajcka

Jaz mleko segrejem pod vodo v eni drugi steklenički in tam tudi probam. Potem pa hitro prelijem v calma flaško in ponudim otroku.
Je pa nima preveč rad, ker se mu zdi cucelj precej trd. No, sja po nobeni flaški noče potegnit. Zdaj samo upam, da ne bom ostala brez mleka, ker ne vem, kako jo bomo potem hranili.

Petra, kako pa potem cucelj steriliziraš, če ti z usti potegneš. Al daš isti cucelj potem dojenčku v usta?
Default avatar

Petra 78

Nekako se mi ne zdi verjetno, da bi zaradi sledi moje sline moje dete imelo kake težave. Saj ni sterilen ne otrok ne jaz. Tudi kak poljubček kdaj dobi (pa ati tudi ;)) pa ga potem ne grem kopat...
Se mi zdi pretiravanje v tej smeri bolj škodljivo - z manj bakterijami pridemo v stik, manj naš imunski sistem "pozna okolico" in bolj smo dovzetni za alergije kasneje.
Sicer pa seveda ravna vsak po svoje in gotovo z najboljšimi nameni, tako je pač moje mnenje.

LP, Petra
Default avatar

girld

Zdravo.
Jaz sem stekleničko Medela Calma dobil ob nakupu el. prsne črpalke Medela.
Mi smo probsli par obrokov dat po njej ampak se mi zdi da je cucelj predolg in pretrd. Nikakor ji ni preveč všeč. Imamo pa trenutno steklenicke MAM in smo prezadovoljni sploh ker se dno loči in je ciscenje super lahko. Lp

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar