Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Jasna Dolamič Gričar

gnezdo

Default avatar

liza34

Spoštovani!

najlepše se vam zahvaljujem za odgovor o težavah pri 6. tednih, zanima pa me še nekaj: večkrat omenjate gnezdenje - kaj je to? Ali je to preprosto to, da gresta mamica in dojenček pod odejo, si naredita nekakšno gnezdo iz odeje?

Hvala za pojasnilo, lp.
Default avatar

Jacqueline

Mislim, da gre predvsem za to, da malo daš na stran gospodinjstvo in tisoč drugih stvari, se pustiš malo streči (če lahko), in se z dojenčkom umakneš nekam, kjer imata mir, da se lahko ure in ure dojita in crkljata, lepo na toplem, v tišini, v malo zatemnjenem prostoru... Skratka, da izklopiš malo ves zunanji svet in se posvetiš samo svojemu dojenčku in sebi, da počivaš. Zna biti zelo luštno in sproščujoče, ti povem iz lastnih izkušenj :-)
Default avatar

assya

...in tudi vam hvala. Je bolje zadnje dni (že trkam na les), opažam pa, da iz leve res slabše teče in zato veliko več poje na desni. Vendar bom zaenkrat nasvet skušala poiskati z iskalnikom. Hvala, lp.